Jerezben köröznek

2023.10.13. 13:14

Örömmotorozásra készül Kovács Bálint Spanyolországban

Kovács Bálint motorversenyző ezen a hétvégén beugróként a spanyol bajnokság Stock 1000-es kategóriájába áll majd rajthoz.

Beke Zsombor

Kovács Bálint már Jerezben száguld

Forrás: H-Moto team/Kezman Ferreira

A H-Moto Team által menedzselt pilóta számára sem a pálya, sem a bajnokság, sőt még a motor sem lesz újdonság. Kovács Bálint ugyanis 2021-ben versenyzett már a Spanyolországban, ezen a hétvégén pedig ugyanúgy mint a német bajnokságban, egy BMW nyergében ül majd. A fehérvári motorversenyzőnek egyedül majd az abroncsokat kell megszoknia, hiszen ezúttal nem Pirelli, hanem Dunlop gumikon versenyzik majd méghozzá az easyRace Team színeiben.

Csütörtökön már megkezdődött a program egy teszttel, ahol még viszonylag több technikai hiba hátráltatta Kovácsot, de remélhetőleg a folytatásban minden rendben megy majd és egy igen szép eredménnyel mutathatja meg magát a 22 éves versenyző.

– „Ez a viadal a spanyol bajnokság utolsóelőtti futama, és igencsak nagy megtiszteltetés, hogy rám esett a csapat választása, hiszen az ő versenyzőjük vezeti a Superbike összetettet, sőt ezen a hétvégén már meg is nyerheti azt. Az easyRace nagyon felkészült alakulat, profik minden szinten. Nagyon várom már a rajtot, szeretnék mindent kimotorozni majd magamból, hiszen most semmilyen nyomás nem lesz rajtam. Egyszerűen élvezni akarom ezt a hétvégét, egy örömmotorozásból szeretném a maximumot kihozni – mondta a hétvége előtt Kovács.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában