Röplabda

2023.10.18. 14:05

Késő esti rangadó

A férfi röplabda Extraliga 4. fordulójában a MÁV Előre-Foxconn csapata csütörtökön este 19 órakor a VOK-ban a tavalyi szezon negyeddöntőjében általa búcsúztatott Kecskeméti RC ellen növelheti pontjai számát.

Káldor András

A fehérvári Szabó Vilmos (1) feladására ugrásra készen áll mögötte Tomanóczy Bálint

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

A 2022-2023-as kiírásban öt alkalommal találkoztak a felek, és az alapszakaszban a Kecskeméti RC kétszer, előbb októberben, majd decemberben oda-vissza 3:2-re legyőzte a fehérváriakat. A negyeddöntőre megerősödő Loki aztán alaposan visszavágott ezekért a vereségekért, mivel a három győzelemig tartó párharc mindhárom összecsapásán 3:0-ra felülmúlták a korábbi háromszoros bajnok és négyszeres kupagyőztes riválisukat.
Az idei szezonban a fehérvári legénység tökéletes teljesítményt nyújtott eddig, három forduló eltelte után még játszmát sem vesztett, és a tabella második helyén áll a hasonló mutatókkal rendelkező bajnoki címvédő Fino Kaposvár mögött. Dávid Zoltán vezetőedző tanítványai legutóbb az utóbbi években rendre a bajnoki aranyéremért küzdő Pénzügyőr SE együttesét múlták felül remek játékkal.
A Kecskeméti RC hazai vereséggel rajtolt, az újonc Dág KSE lepte meg a kék-fehéreket (1:3), ám ezt követően úgy tűnik kiegyenesedtek, mivel az utóbbi két mérkőzésüket egyaránt megnyerték 3:0-ra, előbb a DKSE, majd a MAFC-BME ellen.            
A MÁV Előre-Foxconn gárdája a VOK-ban esélyesebb ellenfelénél, ezen kívül pedig már azt is szem előtt kell tartania, hogy a jövő kedden, október 24-én 17:30-kor a klub fennállása óta először kilép a nemzetközi porondra is. A közel 115 éves múltra visszatekintő egyesület a CEV Challenge Kupában, a 32 csapatos sorozat egyenes kieséses szakaszának első fordulójában az osztrák VCA Amstetten NÖ csapata ellen lép parkettre a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban az oda-visszavágós párharc első összecsapásán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában