Világbajnokság az Emirátusokban

2023.10.12. 18:13

Kerethirdetés előtt a hazai minifutballisták

Két hét múlva utazik az Egyesült Arab Emírségekben sorra kerülő világbajnokságra a minifutball válogatott. A szövetségi kapitány, Nagy Lajos ezúttal nem helyezésben gondolkodik.

Horog László

A keddi edzésen a rutinos Csoszánszki Dávid (pirosban) igyekszik meghiúsítani az ellenfél akcióját a kétkapus játék során

Fotó: Országos Minifutball Szövetség

A fehérvári központú hazai futballszövetség munkatársai hónapok óta szervezik az együttes utazását a Perzsa-öböl délnyugati partján található országba, amely Ománnal, Szaúd-Arábiával és Katarral határos. Az ország először rendezi a kispályás futballisták világversenyét, a korábbi NB I-es fehérvári labdarúgó, Nagy Lajos által dirigált együttes a nyáron négy edzőmeccset vívott, májusban, Galántán a Nation Games elnevezésű nemzetközi tornán az első csoportmeccsen 3-1-re kikapott az Egyesült Államoktól, majd ugyanilyen arányban verte Bulgáriát. Az elődöntőben szintén 3-1-re gyűrte le a házigazda Szlovákiát, a fináléban a rendes játékidőben nem született gólt, az Egyesült Államok büntetőkkel diadalmaskodott a mieink felett, akik a második helyen zárták a seregszemlét.

Július elején, Budapesten a szlovákkal kétszer is megmérkőztek, váltakozó sikerrel, egyszer nyertek, egyszer vesztettek. Szintén a magyar fővárosban, szeptember derekán a csehekkel háromszor 25 perces meccset vívott a válogatott, kiegyenlített derbin 4-3-ra győztek a látogatók. Nagy Lajos e hét kedden és csütörtökön is edzést vezényelt a bő keret tagjainak a fővárosban, szombaton pedig keretet hirdet. A vb-re 13 labdarúgóval kel útra, a rendkívüli költségek miatt limitált létszámmal szállnak repülőre. Előzőleg kétszer tréningeznek még a csapattagok.

-Két hét múlva utazunk az Emírségekbe, a korábbi világversenyekkel ellentétben ezúttal nem fogalmazok meg célt a végső helyezést illetően. Mivel ez amatőr sport, évről évre változnak a keretek, majd a helyszínen derül ki, milyen erősségű ellenfelekkel találkozunk. A maximumot szeretnénk nyújtani, majd kiderül, ez mire lesz elég. Az biztos, ahogy eddig, most is mindent megteszünk a sikeres szereplés érdekében. A csoportellenfeleink közül a portugálokkal és a szerbekkel tavaly nyáron találkoztunk a Kassán rendezett Európa-bajnokságon, Líbia csapatával hat éve, a világbajnokságon mérkőztünk, parázs, a végletekig kiélezett mérkőzésen mi bizonyultunk jobbnak – mondta Nagy Lajos.

A mieink legjobb helyezése bronzérem az Európa-bajnokságokon, a csehországi Brnóban, 2017-ben, világbajnokságon pedig két évvel később 4. hely, Perthben az ausztrál nagyvárosban. Tavaly nyár elején, Kassán a nyolcaddöntőben, büntetők nyomán búcsúztak a mieink a kazahok ellen, a kontinenstornát Azerbajdzsán együttese nyerte.

Az októberi vb október 26-án a címvédő Mexikó és Írország összecsapással kezdődik Rash Al Khaimahban,  a magyarok másnap, 27-én pénteken, a H-csoportban Portugália ellen kezdenek, magyar idő szerint 17.45-kor. Két nappal később Libiával 7.15-kor, 31-én pedig a szerbekkel mérkőznek, 19-15-kor. A találkozókat az M4Sport élőben közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában