Öt érmet hoztak el az ifi és junior ob-ról a Fehérvár KSE ökölvívói

2023.10.02. 13:39

Hippeller Panna a bajnok

Évről évre gyarapodnak a Fehérvár Küzdősport SE bajnoki érmei. A kiváló műhelymunka minőségét jellemzi, hogy a hétvégi, nyíregyházi ifjúsági és junior országos bajnokságon öt érmet zsebeltek be Turós Arnold tanítványai.

Ferencz Balázs

A Fehérvár Küzdősport SE Nyíregyházán bunyózó gárdája

Forrás: Fehérvár Küzdősport SE

Nyolc fiatal versenyzőt küldött ringbe a jelenleg legeredményesebb székesfehérvári ökölvívó klub a nyírségi országos bajnokságon. Ugyanakkor a tudatosság elve mentén a még csupán serdülő korú Turós Levente is kesztyűt húzott, hasznosan töltve az időt a nagyobb korcsoportok ob-viaskodásai alatt. 

– Ezen az országos bajnokságon az öt érem mellett rendkívül fontos tapasztalatokat szereztünk, de ami a legfontosabb, hogy komoly gátakat sikerült magukban ledönteniük a versenyzőknek – tekintett vissza az ifi és junior ob eseményeire Turós Arnold, a Fehérvár Küzdősport SE vezetőedzője. 

A legnagyobb lépést a klub egyik amazonja, Hippeller Panna tette, aki az immár felnőttek között öklöző Nagy Evelint követi a bajnokok útján. Hippeller idén eddig minden kiemelt hazai és nemzetközi versenyt megnyert, így eséllyel pályázott a magyar bajnoki címre is. Az ifjúságiak 57 kilogrammos súlycsoportjában  Fülöp Nikoletta lépett elé a döntő csatában. Nem sokáig maradt állva a BRS versenyzője. Hippeller Panna elsöprő támadásait, valamint a nagy erőkülönbséget látva  a bíró az első menetben leállította a mérkőzést. Hippeller Panna ifjúsági magyar bajnoki címet ünnepelhetett. 

A bajnok, Hippeller Panna és edzője, Turós Arnold
Fotó: CHRYZTOPH

Az ifjúsági fiúk 80 kg-os kategóriájában Tóth Adrián összesen három mérkőzést vívott az országos bajnokságon. Szépen menetelt, de a döntőben 3-2-es megosztott pontozással alulmaradt a pécsi Ébner Kristóffal szemben. Tóth ezüstéremmel járult hozzá a Fehérvár KSE eredményességéhez.

Az ifik 86 kilogrammos súlycsoportjában Nagy Csaba két meccset bunyózott végig.  Hatalmas meglepetésre a dobogóig verekedte magát annak ellenére, hogy számára inkább a tapasztalatszerzés volt a cél. Mint ahogy edzője fogalmazott, a hatalmas szíve vezette bronzéremre.

A junior 63 kg-ban induló Illés Nóra szereplésének inkább pedagógiai okai voltak mint sem szakmai, de egy jó sorsolással ezüstérmet szerzett az országos bajnokságon.

A szintén juniorkorú Nagy Zsófia az 50 kilogrammos hölgyek között verekedte magát az elődöntőig. Ott azonban nem léphetett a kötelek közé,  mert egy korábban beszedett tarkóütés miatt fájt a feje. Edzője, Turós Arnold nem engedte bokszolni, de így is bronzérmet ért a más szakemberek számára is szembetűnő,  megalkuvást nem tűrő stílusa. 

A klub három további ökölvívójának, Fekete Leonnak, Panka Dominiknek és Németh Zsoltnak ezúttal nem sikerült érmet szerezniük.

Mint ahogy most érem nélkül maradt Turós Levente is. Persze, ő nem is indult, hiszen még serdülő, és saját korosztályának országos bajnokságára készül rendületlenül. A felkészülés kiváló állomása volt, hogy Levi összesen 13 menetet tudott bokszolni egy nálánál idősebb versenyzővel.

– Összességében nagyon jól bokszoltak a gyerekek és nagyon jó csapatot alkottunk – értékelt röviden, de beszédesen Turós Arnold.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában