Debrecenben vendégeskednek

2023.10.20. 18:47

Fiola Attila nélkül is pontokra hajt a Vidi

Fiola Attila megsérült a válogatott Litvánia elleni találkozóján, így a Fehérvár FC csapatkapitánya nélkül veszi fel a küzdelmet vasárnap 15.30-kor Debrecenben, az OTP Bank Liga 10. fordulójában.

Ferencz Balázs

Bese Barnabás érzi a bizalmat, és bízik a csapat pontszerzésében Debrecenben

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

Fiola Attila bokasérülést szenvedett, s a Vidi csapatorvosa, dr. Kovács Tibor diagnózisa szerint hosszabb kihagyás vár a rutinos védőre. Vagyis a csapatkapitány nem lesz ott a Debreceni VSC elleni keretben sem.
Pedig „hatpontos” derbi lesz a Nagyerdei Stadionban a hetedik DVSC 13 pontos, a nyolcadik Vidi 11 pontot gyűjtött eddig.
– Szerencsére úgy alakultak az elmúlt három forduló eredményei, hogy pozitív a társaság hangulata. Kijönni látszik a csapat egy komolyabb hullámvölgyből. Ez érződik az öltözői hangulaton és az edzéseken is – mesélte Bese Barnabás, a Fehérvár FC szélső védője. – A héten visszatértek a válogatott játékosaink is. Nyilván nehezebb úgy dolgozni, amikor nincs együtt a csapat, hiányoznak a válogatottak, de miután átálltunk mi is erre az ötvédős rendszerre, amit a magyar nemzeti együttes is előszeretettel alkalmaz, így nem kell a visszatérő válogatott játékosoknak másfajta szisztémához alkalmazkodniuk. 
Úgy tűnik, felszabadultabban futballozik Bese Barnabás is az új játékrendszerben. 
– Sokkal jobban érzem magam a pályán, amikor a játékos érzi, hogy bíznak benne, akkor az önbizalom is kezd visszajönni. Az ötvédős rendszer nekem nagyon fekszik, külföldön is sokszor játszottam ebben a felállásban. Szerencsére a csapatnak is bevált, három veretlen mérkőzésünkből kettőt meg is nyertünk. Pozitívan várjuk a Debrecen elleni meccset, annak fényében is, hogy egy győzelemmel előzhetnénk is a tabellán. Az idegenbeli formánk pocsék volt az utóbbi időben, ezen is szeretnénk javítani. Továbbra is stabilnak kell maradnunk,  nagyon kell koncentrálnunk a védekezésben, és ha kontrákból meg tudunk indulni, gólt kell szereznünk. Bízom benne, hogy pontot, vagy pontokat gyűjtünk vasárnap – vélekedett a 29 esztendős Bese Barnabás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában