Feol podcast

2023.10.17. 16:00

FEOL Sportpodcast: Kiss Imre 50 éve edzi az ifjú futballistákat a Vidinél

Tihanyi Tamás

Kiss Imre az 1976-77-es kupagyőztes serdülő csapat tablóképén

Fotó: Tihanyi Tamás

Kiss Imre, a VT Vasas, a Videoton, a Videoton-Waltham, aztán a Fehérvár FC (csak az elnevezés változott, de lehet, hogy kihagytam valamit) kiváló utánpótlás edzője tíz évvel ezelőtt a honi labdarúgásban eltöltött munkája elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át. A 79 éves szakember ugyan majd jövőre ünnepel kerek születésnapot, ám akad egy másik évfordulója, amire ugyancsak büszke lehet: idén 50 éve, hogy neveli-tanítja a gyerekeket Székesfehérváron, a Sóstói Stadionban, ahol 1973 óta áll a klub alkalmazásában. Több száz, de inkább több ezer ifjú labdarúgó palántával szerettette és ismertette meg a legnépszerűbb sportágat, a labdarúgást, a csodát, amelynek varázsával oly sokan nem tudunk betelni.

Kiss Imre: „Számomra a legnagyobb jutalom az, hogy egész életemben azt csinálhattam, amit mindig is szerettem”
Fotó: Tihanyi Tamás

Kiss Imre azt mondja, örült annak, hogy nem kellett vándorbotot fognia, mindig szívesen élt a koronázó városban. Igyekezett úgy dolgozni, hogy senkinek se okozzon csalódást, örömet szerezzen a gyerekeknek, soha ne bántsa meg egyiküket, még az ügyetlenebbet sem. A FEOL Podcastjában megidézi a régi Videotont, beszél a sokaknak ismerős edzőkről és játékosokról, még Szoboszlai Dominikról is, aki rövid ideig edzett a klub egyik utánpótlás csapatánál. Hallgassa meg!  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában