Molnár István 90 éves volt

2023.10.31. 21:12

Elhunyt a móri sport lelkes motorja

Kilencven éves korában elhunyt Molnár István nyugalmazott pedagógus, aki több, mint fél évszázadon át dolgozott aktívan a móri sportét, a fiatalok egészségéért.

Ferencz Balázs

Molnár István 90 évet élt

Fotó: Móri Táncsics Mihály Gimnázium

A tollaslabda volt a mindene. Móron ő honosította meg a sportágat, lelkes szervezője volt a tollaslabda-versenyeknek, terelgette a fiatal tehetségek útját. De kézilabdában és úszásban is sikeresen edzősködött. Molnár Istvánt Mór Városi Önkormányzat képviselő-testülete „Mór Város Sportjáért”  elismerő címmel tüntette ki 2009-ben.

A Csókakőn élt lelkes pedagógust az iskolai testnevelés és diáksport fejlesztése, valamint az olimpiai eszme terjesztése terén kifejtett kimagasló szakmai és pedagógiai tevékenysége elismeréséül a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete, és a Magyar Olimpiai Bizottság Matolay Életműdíj kitüntetésben részesítette 2011-ben.

Molnár István 1934-ben született. Testnevelői tanári diplomáját 1957-ben a Pécsi Tanárképző Főiskolán, majd 1969-ben a TF-en szerezte. Tanári tevékenységét Martfűn kezdte meg, majd 1965-ben Mórra került, ahol a Radnóti Miklós és a Petőfi Sándor Általános Iskolában, valamint a Perczel Mór Szakközépiskolában negyven éven keresztül tanított. A Táncsics Mihály Gimnáziumból 1995-ben vonult nyugállományba. Sokoldalú, gyakorlatorientált sportember volt. Tanítványai nyolc sportágban képviselték Fejér megyét az országos általános és középiskolás versenyeken, diákolimpiákon, ahol számos aranyérmet és dobogós helyezést értek el.

A tollaslabdát 12 iskolában szerettette meg a diákokkal. Ebben a sportágban ő maga is rendszeresen versenyzett, búcsúmérkőzését 65 éves korában a szenior kategóriában játszotta. Sportszerető, példamutató nevelői hatására számos tanítványa választotta a testnevelő tanári hivatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában