A világszervezet angol elnöke Fejér vármegyébe látogatott

2023.10.17. 21:30

David Pickthall edzést vezetett Zámolyon, a VTSE sportolóinak

Több napot töltött hazánkban Shihan David Pickthall 7.dan az International Federation of Karate (IFK) világszervezet elnöke. A szervezet itthoni, azaz az IFK Hungary országképviselője és egyben vezetője, Bőke Béla meghívására.

Horog László

David Pickthall edzést vezet Zámolyon, az általános iskola tornatermében a VTSE sportolóinak

Fotó: Horog László / FMH

David Pickthall a nyolcvanas évek derekán versenyzett Budapesten, utoljára - immár sportvezetőként - 2017-ben járt hazánkban. Azóta a VTSE előrelépett létszám és eredmények tekintetében is.

-Tehát fontos volt látnia, hogy a szervezet folyamatosan bővül Magyarországon és fejlődik. Továbbá december óta több klub is csatlakozott az IFK Hungary-hez, amit pedig szintén fontos volt személyesen is látnia és megismerni a klubok vezetőit – közölte a szigetországi sportvezető látogatása kapcsán Bőke Béla.

Pickthall az edzést Zámolyon dirigálta, több mint 60 sportoló képviselte a Vértesi Tömegsport Közhasznú Egyesületet. Általános technikai edzést tartott, ügyelve arra, hogy több a kezdő és fiatalabb harcos, majd egy rövid páros gyakorlat keretében küzdelembe illeszthető kombinációkat gyakoroltak. Az edzés elején átadta három mesternek a nyári danvizsgán megszerzett újabb fokozatukhoz tartozó övet és dandiplomát: Sensei Kreitl Péter 3.dan, Sensei Szokó Ferenc 3.dan, Senpai Gudmon Gábor 2.dan és Senpai Kreitl Viktória 2.dan.

Másnap Jászberénybe és Nagykátára látogatott az angol sportvezető, ahol az egyik újonnan csatlakozott klub, a Yakuzák SE/Y Akadémia edzőtermeit nézte meg, valamint edzést is tartott a közeli három klubból érkezett több mint 40 karatékának. Aztán visszatért Fejérbe, néhány fekete öves mesternek tartott formagyakorlat továbbképzést a székesfehérvári Harinezumi Dojoban, az eseményen a magasabb öves katákról is ejtettek szót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában