NB II

2023.10.22. 15:29

A ráadásban ment el a pont

A Merkantil Bank Liga NB II 12. fordulójában a Gyirmót FC Győr csapata megszakította az AFC Csákvár hosszas veretlenségi sorozatát, a hosszabbításban szerzett találatának köszönhetően.

Káldor András

A csákvári Tamás Nándor (fehér) sokat dolgozott, nem rajta múlott a vereség Fotó: Fehér Ádám / Gyirmót FC

Gyirmót FC Győr – Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-0)
Gyirmót, 728 néző

Vezette: Horváth Tibor (Szalai Balázs, Szécsényi István)
Gyirmót FC: Hársfalvi – Szegi, Polgár, Hudák D., Helembai (Takács R., 82.) – Szőke G., Kovács D. – Soltész, Medgyes Z., Kicsun (Jova B., 82.) – Pethő (Adamcsek, 60.). Vezetőedző: Tamási Zsolt.
AFC Csákvár: Pécsi – Murka, Babós, Karacs, László N. – Szakály D., Mészáros D. (Farkas A., 90.) Gazdag – Tamás N., Simon A. (Nagy Z., 65.), Juhász L. (Baracskai, 72.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gól: Kovács D. (32.), Kovács M. (90+1), ill. Simon A (48.)

A csákváriak zsinórban a hetedik veretlen meccsükért hajtottak, míg vendéglátóik számára sem volt kicsi a tét, ők hármas győzelmi szériájukat szerették volna folytatni.
A 10. percben Tamás Nándor jobboldali beadását Hársfalvi András kibokszolta, de ettől még nem szabadult fel a kapuja, mert Juhász Levente éles szögből lőhetett, de a hálóőr megkaparintotta a labdát. A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láthattak a szurkolók, hol az egyik, hol a másik oldalon akadtak kisebb lehetőségek. A 24. percben Juhász L. indította Tamást, aki kecsegtető helyzetben, 12 méterről a kapu mellé lőtt. A 32. percben az első valamire való sanszát gólra váltotta a házigazda, kihasználva egy védelmi megingást, Jevhenyij Kicsun jobboldali beadását Pethő Bence továbbította Kovács Dominiknak, aki 9 méterről a kővé meredő Pécsi Ármin mellett a jobb sarokba lőtt, 1-0. A bekapott gól után próbálkozott ugyan a Csákvár, de az egyenlítés a szünet után, a 48. percben sikerült. Szakály Dénes jobboldali szöglete után a korábbi gyirmóti támadó, Simon András vette be fejjel 5 méterről a kaput, 1-1. Mondhatni a legjobbkor, mivel a gól előtt fél perccel Soltész Dominik 20 méteres lövése vágódott ki a kapufáról, megmentve ezzel az újabb hazai találattól Pécsi ketrecét. A 77. percben Adamcsek Máté, a 16-oson belülről, éles szögből lőtt, de Pécsi ezúttal résen volt, jól állta a szöget, így szögletre ment róla a labda. Már-már elkönyvelték az AFC legénységét elkísérő drukkerek az ikszet, amikor a 91. percben fordult a kocka, az addig a viszonylag stabilan a lábán álló vendég védelem újfent megingott, a csereként beálló Kovács Milán Szegi Vince jobbról beívelt labdáját 9 méterről fejelte a kapuba, 2-1.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában