NB III.

2023.09.22. 12:39

Újoncok csatája Dunaföldváron

Az NB III. 8. fordulójában a Fehérvár FC II. csapatával mérkőző Iváncsa KSE kivételével vármegyénk összes csapata idegenben lép pályára.

Káldor András

Makara Bohdan (fehér, PAFC II.) indított akciót a Kelen SC kapujára

Forrás: puskasakademia.hu

ÉSZAK-NYUGATI CSOPORT
2023. szeptember 24., vasárnap 16:00
Kelen SC (5.) – Puskás Akadémia FC II. (6.)
A tabellán egymást követő együttesek közül a fővárosiak rajtoltak idén jobban, míg a PAFC II. szép lassan szedte össze magát. Bár az előző idény hasonló időszakában a felcsútiak álltak valamivel jobban, és a Kelen SC otthonában csak a mérkőzés hajrájában tudtak egyenlíteni (1-1), a visszavágót már 2-1-re megnyerte az akadémia csapata. 

Csornai SE (16.) – Bicskei TC (10.)
Meglehetősen kiegyenlített volt a két csapat tavalyi egymás közti mérlege, mivel Bicskén 2-2-t játszottak, méghozzá úgy, hogy a 105. percben még a Csornai SE vezetett, és két perccel később egalizált Sóron Tibor. Tavasszal is ikszeltek, ekkor azonban már az első negyvenöt percben kialakult az 1-1-es végeredmény. Most a Bicskei TC tűnik esélyesebbnek, mivel a sereghajtó házigazdák csak egyszer nyertek idén.  

DÉL-NYUGATI CSOPORT
2023. szeptember 24., vasárnap 11:00
MTK Budapest II. (13.) – Dunaújváros FC (15.)
Mindössze egy pont választja el a csapatokat a tabellán, ahogy a helyezési számokon látszik egyikük sem indította fényesen az idényt. Érdekesség, hogy a 2022-2023-as szezonban nem tudtak élni pályaelőnyükkel, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2-0-ra győzött a DFC, míg Újvárosból az MTK II. csapata vitte haza a pontokat (1-3).   

Iváncsa KSE (2.) – Fehérvár FC II. (9.)
A vármegyei rangadón a jelző inkább a házigazdák felé mutat, akik négyből négyet nyertek otthon, a Vidi II. pedig idegenben eddig nem tudott nyerni, csupán egy ikszre futotta erejéből.  

FC Dunaföldvár (4.) – Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (6.)
A több rutinos, NB I-es múlttal is rendelkező, és a Tolna vármegyei I. osztály megnyerő hazai csapat nem véletlenül áll előkelő helyen, bár pontjaik jelentős hányadát idegenben szerezték, hazai pályán háromból egy győzelmet jegyezhettek idáig. A Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő pedig ellenkező utat járt be, javarészt pályaválasztóként villogtak, és idegenben még nem sikerült begyűjteniük a három pontot, ám Bozai Attila vezetőedző tanítványai ezen változtathatnak vasárnap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában