Hőlégballon-világbajnokság

2023.09.14. 18:00

Az ifjúsági hőlégballon-világbajnokság fehérvári sztárját köszöntötte a polgármester

Ahogy arról a feol.hu elsőként számolt be: Menyhárt Bendegúz első magyar hőlégballon-pilótaként szerepelt sikerrel az ifjúsági hőlégballon-világbajnokságon. A 21 éves pilóta ezzel történelmet írt, azonban bőven vannak még céljai a sportágban. Menyhárt Bendegúzt csütörtökön délután Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a városházán.

Feol.hu

Fotó: Bácskai Gergely / ÖKK

"A Unique Ballonsport Club 21 éves pilótája csapatával versenyszámot nyert, valamint a versenybírók dicséretét is bezsebelhette. Ritkaságnak számít ugyanis, hogy valaki ilyen fiatalon, ráadásul ilyen ügyesen repüljön. A ballonozás és a versenyzés kezdeteiről, az ifjúsági világbajnokságról, valamint a jövőbeli terveiről és céljairól  Cser-Palkovics András polgármester beszélgetett a fiatal pilótával a Városháza kistanácstermében." - olvasható az ÖKK közleményében. 

"Elhangzott, hogy Menyhárt Bendegúzt már egészen fiatalon, mindössze 14 évesen beszippantotta a hőlégballonok világa. Nem sokkal később csatlakozott a Unique Ballonsport Clubhoz, ahol a rendszeres repüléseket a pilótaképzés követte. Első nemzetközi versenye rögtön az ifjúsági világbajnokság volt, ahova közel 100 repült órával érkezett. A világversenyen Bendegúz és csapata (Nagy Ákos, Domonkos Ákos, Beleznay Péter) különböző feladatokat kapott. Az ifjúsági világbajnokságra 27 éves korig lehet nevezni és kétévente rendezik meg, így a fiatal pilótának bőven van még lehetősége szerepelni.

A város nevében Cser-Palkovics András polgármester gratulált az eddig elért eredményekhez és sok sikert kívánt a jövőbeli célokhoz. Ahogy a városvezető fogalmazott: örömteli, hogy ebben a látványos és izgalmas sportágban is van egy sportoló, akire büszkék lehetünk, és aki öregbíti a város hírnevét."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában