Rögbi

2023.09.05. 18:30

Rendkívül simán nyertek a Vadkanok

A férfi rögbi NB II-es bajnoki küzdelmek is elindultak, a 2023/2024-es szezon első megmérettetésén, hazai pályán ezúttal sikerült felülkerekednie a Fehérvár Rugby Club csapatának a Haramiák legénységén.

Káldor András

A fehérváriak (kék) jelentősen felülmúlták ellenfelüket

Fotó: A klub

Fehérvár Rugby Club - Haramiák 56-0 (29-0)
Pontszerzők: Jung 16, Fouquet 10, Antal 5, Csörgei 5, Czifrus 5, Czimmermann 5, Erős 5, Kerék 5.

Az ellenfélen már a mérkőzés elején látszott, hogy komoly szembenállással kell számolni, a Haramiák maximális létszámmal, 23-an érkeztek az összecsapásra. A találkozó a megszokottól jóval nagyobb harci kedvvel és lendülettel indult el mindkét csapat részéről, kőkemény mélyfogás kőkemény mélyfogást követett. Először a Vadkanoknak adódott lehetőségük a vezetés megszerzésére, Jung Lucas pontosan a kapuval szemből rúghatott büntetőt, amelyet hibátlanul értékesített is. Pár perccel később megszületett a Vadkanok első célja is, egy bedobásból csinált csomagot a tolongás, mellyel a célterületig sikerült eljuttatni a labdát, a végső mozdulatot Csörgei István tette meg, a célterületre való lehelyezéssel. A félidőben a Vadkanoknak volt nagyobb szerencséjük a védelmi lyukak megtalálásával, így több célt szerezve 29:0-val vonulhattak félidőre a csapatok.

A második félidőben tovább folytatta a Fehérvár az első játékrészben megkezdett sorozatát. Sikerült további célokat szerezni, valamint a védelem is megfelelően teljesített. Ki kell emelni a meccsbe remekül beálló cseréket is, Kerék Ádám célt szerzett, Pleva Máté pedig első mérkőzését játszotta a felnőtt csapatban, nem vallott szégyent, remekül vette fel az összecsapás ütemét, illetve egy utolsó emberes, pontokat mentő szerelés is kapcsolódik a nevéhez a mérkőzés utolsó perceiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában