Kovács Sarolta díszpolgári címét ünnepelték klubjánál

2023.09.08. 12:30

Az ötkarikás bronzérmest és az edzői stáb tagjait köszöntötték

Ebédet szervezett a Volán Fehérvár öttusa szakosztálya a város friss díszpolgárának, Kovács Saroltának és a felkészítő edzőknek.

A tokiói olimpiát, a versenyzők hazatérését követő fővárosi eseményen balra Vörös Zsuzsanna, Kovács Sarolta és Tóth István

Fotó: Horog László

Az államalapítás ünnepe alakalmából Székesfehérvár Díszpolgára kitüntető címet vehetett át Cser-Palkovics András polgármestertől Kovács Sarolta, aki Tokióban szerzett bronzéremmel búcsúzott élsportolói pályafutásától, tavaly nyáron pedig életet adott első gyermekének. Immár a volánosok edzői stábjában tevékenykedik. A díszpolgári cím kapcsán köszöntötte klubja az öttusázót, valamint az edzői stáb tagjait. Az eseményt Tóth István klubelnök, valamint a szakosztály igazgatója, Vörös Zsuzsanna szervezte.   

A klubelnök elmondta, hatalmas elismerés a díszpolgári cím, ugyanis Székesfehérvár mindig olyan városnak számított, ahol megbecsülték a sikeres sportolókat. Kovács is ilyen.

- Saci roppant sikeres pályafutását ötkarikás bronzzal zárta le, ezzel feltette a koronát élsportolói karrierjére. Rendkívül büszkék voltunk és vagyunk rá most is, azonban a sikere csapatmunka volt. Ezért gondoltuk úgy, hogy rangos díj kapcsán nem csak őt köszöntjük, hanem azokat is, akik hozzájárultak az eredményeihez – jegyezte meg Tóth István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában