Gyugyi Laura a 12. helyen zárt női egyéniben

2023.09.28. 17:35

Három fehérvári szerepelt a junior világbajnokságon, Litvániában

A litvániai Druskininkai volt a házigazdája a junior öttusázók világbajnokságának. A Volán Fehérvárt Gyugyi Laura, Tárkányi Zsombor és Csák Milán képviselte. Nem léptek dobogóra.

Horog László

A fiúknál a fehérváriak közül Csák Milán (balra) és Tarkányi Zsombor szerepelt a Litvániában rendezett junior öttusa-világbajnokságon

Fotó: Horog László / FMH

Jól indult a vb a magyar fiatalok számára, lévén Basa Lili és Tóth Dorka Sára alkotta női váltó már a nyitó napon ezüstérmet szerzett, a Tárkányi Zsombor és Simon Tamás összetételű férfi váltó pedig a tizedik helyen zárt. Az egyéni selejtezőben a lányok továbbra is jól teljesítettek, hiszen mind a négyen - Tóth Dorka Sára, Dulai Kinga, Gyugyi Laura, Dobronyi Dorina – különösebb gond nélkül jutottak a döntőbe. A fináléban azonban nem alakult minden a tervek szerint, egyik versenyző sem volt a dobogó közelében, Tóth a 8., Gyugyi a 12., Dulai a 18., Dobronyi pedig  a 19. helyen zárt, a Tóth Dorka, Gyugyi Laura, Dulai Kinga összetételű csapat pedig a negyedik helyet szerezte meg.

A fiúknál a magyar indulók közül egyedül a volános Tárkányi Zsombor jutott döntőbe azzal, hogy a selejtezős csoportja tizennegyedik helyén végzett, 1455 pontot szerezve. A másik három magyar versenyző nem tudta kvalifikálni magát, Gáll András 21, Csák Milán 52, Holéczy-Fehér Bogdán pedig 86 ponttal maradt el az utolsó bejutó mögött. Az egyedüli férfi döntős Tárkányi Zsombor 17., míg a Tárkányi, Csák Milán, Gáll András összeállítású csapat 12. lett. A záró napon a Dulai Kinga, Gáll András összetételű vegyes váltó a 7. pozícióban ért célba.

- A Baltikumban rendezett viadalon három versenyzőnk volt érdekelt. Nem indult jól, ugyanis a nem túl jól szervezett közlekedés miatt sportolóink megérkezése sem volt egyszerű a vb-re. Laura elsőéves juniorként a 12. helyen zárt, ami kimondottan jó eredmény, főleg annak fényében, hogy most ismerkednek az új számmal, az OCR-rel. Önmagához képest nem vívott túl jól, de a fizikai számokban megtette a magáét. Elégedett vagyok vele, a csapattal a 4. helyen végzett. Csák kiesett a selejtezőben, a futásra elkészült az erejével, az izmai begörcsöltek, alig tudott beállni a lőállásba. Tárkányi egyedüli magyarként került a 36-os döntőbe, remekül vívott, a fizikai számai nem sikerültek jól, végül 17. helyen végzett. Az viszont örömteli, hogy bejutott a fináléba – értékelte a koronázóvárosiak teljesítményét a Volán Fehérvár igazgatója, Vörös Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában