Magyar Kupa

2023.09.17. 07:30

A rutinosabb csapat ment tovább (galéria)

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában az NB II 12. helyén álló, több volt NB I-es játékossal felálló Tiszakécskei LC csapata jól hajrázott, és magabiztosan háromgólos különbséggel győzte le a Bicskei TC együttesét.

Káldor András

A bicskei Szalai Dániel (fehér) vezetett akciót a kécskei kapura

Fotó: Kricskovics Antal

Bicskei TC – Tiszakécskei LC 0-3 (0-0)
Vezette: Kovács Imre (Kulman Tamás, Jakab Bálint)
Bicskei TC: Illés - Gaszner, Gyurácz, Lakatos, Száhl, Dankó - Hirman, Benke (Varga Sz., 56.), Fördős (Varga B., 42.) – Szalai D. (Molnár A., 77.), Sóron. Vezetőedző: Csordás Csaba
Tiszakécskei LC: Prokop – Balázs (Gvishiani, 60.), Fodor, Szőr, Viczián – Erdei, Szekér, Bencze (Bekker, 60.), Bertus (Cipf, 60.) – Gyurján (Zamostny, 46.), Torvund (Winkler, 86.). Vezetőedző: Vas László
Gól: Szőr (81.), Viczián (84.), Erdei (88.)


Az első félidő jobbára kiegyenlített játékot hozott, és igazán nem forogtak veszélyben a kapuk.
A szünet után nagy lehetőséget szalasztott el a Bicske, Sóron Tibor kissé jobbról leadott lövését Prokop Ratislav csak üggyel-bajjal tudta háíritani. Az 50. percben Viczián Ádám tört előre a 16-os előtt lestoppolta a labdát Erdei Carlonak, aki 20-ról mellé durrantott. A 63. percben Bekker Roland bal oldalról adott be, Torvund Alexander közeli fejesét Illés Bence remek vetődéssel mentette. A 68. percben megint Bekker futott el és adott be a baloldalról, ezúttal Zamostny Dávid fejelt közvetlen közelről, Illés ezt is bravúrral védte szögletre. A 81. percben Torvund  ellen szabálytalankodtak a bicskei védők a jobb oldali 16-os sarkánál, Erdei ívelt és az előre húzódó Szőr Levente 6 méterről a hálóba fejelt, 0-1. A 84. percben egy bal oldali szögletet Viczián 5 méterről fejelt a kapuba, 0-2. Majd a 88. percben végérvényesen eldöntötte a fontosabb kérdéseket a Tiszakécske, Illés nagyot hibázott, kirúgását Winkler András elcsípte, a 16-osnál, vissza passzolta Erdeinek, aki 20 méterről a jobb alsó sarokba bombázott, 0-3.

A hosszabbításban Hirman Kristóf 18 méteres, baloldalról elvégzett szabadrúgása ugyan a kapu jobb oldalába került, de a játékvezető közben lefújta a meccset, így nem sikerült a hazai szépítés.  
A kezdést követően talán egy kicsit a kelleténél jobban tisztelte a kétségtelenül jobb képességű ellenfelét a Bicskei TC. Miután lábra kapott már voltak komoly lehetőségeik a gólszerzésre, de aztán az utolsó tíz percben szerzett gólokkal megérdemelten léptek tovább a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában