Nehéz párharc

2023.09.22. 17:00

A Paksot fogadja a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia NB I-es alakulata a Paksot látja vendégül a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

Beke Zsombor

A Puskás játékosainak megvan az oka az örömre ebben a szezonban

Forrás: Török Attila / Nemzeti Sport

A Paks ellen senki sem készülhet nyugodtan, hiszen Bognár György együttese bármikor képes kiemelkedő teljesítményre, a kiegyensúlyozottság pedig egy kivételével igaz az idei szezonjukra is. Bár a zöld-fehérek idegenben még nem nyertek ebben a kiírásban, egyetlen egy mérkőzés lóg csak ki az eddig lejátszott öt közül, a Ferencváros vendégeként szaladtak bele egy 6-1-es zakóba. Ezen kívül az MTK és a DVTK ellen döntetlent értek el, az Újpestet és a Fehérvárt azonban hazai pályán, gólt sem kapva verték meg. 

A Puskás jól kezdte az idényt, a bajnokságban a harmadik helyen áll Hornyák Zsolt együttese, a kupában pedig egyedüli vármegyei csapatként továbbjutott a legjobb 32 közé. A felcsútiak és a tolnaiak örökmérlege kiegyenlített, a gólarány a Paks felé billen, de ebben nagy szerepe van az elmúlt években aratott 6-1-es és 6-2-es győzelmüknek. Ami a közelmúltat illeti, a mindenkori vendégcsapatnak volt keresnivalója, hiszen egy évvel ezelőtt a zöld-fehérek nyertek Felcsúton, míg tavasszal a PAFC nyert Pakson. 

– Játékban és edzésben hoztuk azt a bajnoki szünetben, amit elterveztünk. Kemény mérkőzést várok a Paks ellen, egy az egy elleni párharcokat kell majd nyernünk, nyomás alatt kell tartanunk majd őket. A meccs tempója lehet kulcsa a jó eredménynek, bízom benne, hogy gólhelyzeteket tudunk majd kialakítani, remélem elég gyorsak és határozottak leszünk a támadásban és gólokat tudunk szerezni – nyilatkozta a Puskás honlapjának Hornyák Zsolt vezetőedző. – Bognár György hasonlóan gondolkodik mint én, a Paks gólra törően játszik, tapasztalt csapatról beszélhetünk az ő esetükben, óriási tapasztalattal rendelkeznek az első osztályban. A 3-5-2-es felállás jellemző rájuk, nehezen védekezhető gárda, a párharcok megnyerése és a második labdák összegyűjtése kiemelten fontos lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában