NB II

2023.08.06. 21:50

Megvan az első idei siker

A Merkantil Bank NB II 2. fordulójában az Aqvital FC Csákvár csapata végig kontrollálta a játékot a Szombathelyi Haladás ellen, lényegében már az első negyvenöt percben eldöntve a találkozót, megszerezve ezzel az első győzelmüket a 2023-2024-es idényben.

Káldor András

A párharcok jelentős részét a fehérben játszó, és a mérkőzésen diadalmaskodó Csákvár nyerte

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

AFC Csákvár – Szombathelyi Haladás 4-2 (3-0)

Csákvár, 300 néző
Vezette: Katona Balázs (ifj. Varga Gábor, Sinkovicz Dániel)

AFC Csákvár: Pécsi – Murka, Papucsek, Karacs, László N. – Farkas A., Mészáros D. (Major M., 85.), Szakály D. (Gazdag V., 74.) – Tamás N. (Juhász L., 75), Nagy Z. (Simon A., 74.), Gruber (Fejős, 62.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Haladás: Verpecz – Nyíri (Lucas, 46.), Jagodics, Csonka B., Bosnjak (Doktorics, 13.) – Szakály A. (Katona I., 62.), Jancsó, Csernik (Balla, 62.) – Szvoboda (Zvekanov, 62.), Rácz B., Horváth R. Vezetőedző: Alekszandar Jovics

Gól: Szakály D. (21., 69, mindkettőt 11-esből), Karacs (41.), Tamás N. (45.+1.), ill. Rácz B. (71.), Horváth R. (93.)

Bár az eredeti sorsolás értelmében, ezen a játéknapon, Szombathelyen lépett volna pályára az AFC, ám a zöld-fehér klub kérésére hozzájárultak, hogy felcseréljék a pályaválasztói jogot és Tersztyánszky Ödön Sportközpontban rendezzék meg a találkozót. Ennek oka, hogy a Haladás Rohonci úti stadionjában az újra füvesítették a játékteret, és még nincs olyan állapotban, hogy mérkőzést lehessen rendezni rajta.
A 7. percben Horváth Rajmund cselezgetett a kapu előterében, majd 10 méterről lőtt, ám Pécsi Ármin bravúrral ütötte ki a labdát. Majd a 21. percben Nyíri Vince késett el a becsúszással a 16-oson belül egy szombathelyi labdavesztés után, Farkas Aurél pedig elesett, 11-es! A büntetőt Szakály Dénes a bal sarokba bombázta, 1-0. A 41. percben sokadik szögletét gólra váltotta az AFC, László Noel jobbról beküldött labdájára menetrendszerűen érkezett Karacs Dániel, és 7 méterről a jobb sarokba fejelt, 2-0. A 45+1. percben Gruber Zsombor beadása után Tamás Nándor szépségdíjas mozdulattal, a levegőben felugorva, jobbal vette be a kaput, 3-0.

A 63. percben láthattuk a vendégek addigi legnagyobb helyzetét, egy szögletet követően Jagodics Márk fejesét Pécsi bravúrral ütötte ki a jobb sarok elől. A 68. percben Farkas A. Fejős áron visszagurítását kapura akarta lőni, de Csonka Bonifác buktatta a 16-oson belül. A jogosan megítélt büntetőt magabiztosan a léc alá lőtte Szakály D., 4-0. Gyorsan jött a válasz, a 71. percben Rácz Barnabás jól eltalált 17 méteres lövése a jobb felső sarokban kötött ki, 4-1. A 93. percben azért még szépített a Haladás, Lucas 18 méteres lövését Horváth R. segítette a gólvonal mögé, 4-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában