Szponzorált tartalom

2023.08.22. 15:56

Hogyan lehet ösztönözni a gyermekeket a szabadban való mozgásra

Egyre több gyermek túlsúlyos és elhízott. Ez annak is köszönhető, hogy a kicsik egyre kevesebb időt töltenek mozgással. Ha azt szeretnéd, hogy gyermeked elkerülhesse az egészségügyi problémákat, például a cukorbetegséget vagy a magas vérnyomást, használd a mi módszereinket, hogy rávedd a lurkót a szabadban való mozgásra.

Forrás: Pixabay

Manapság a gyerekek nem szeretik a szabadidejüket mozgással tölteni. Sokkal jobb szórakozás számukra, ha táblagépen, okostelefonon vagy számítógépen játszanak. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ha a csemeténk túl sok időt tölt ülő vagy fekvő helyzetben, azzal sajnos számos betegség kockázatát reszkírozzuk, ide tartozik például az asztma és az ízületi gyulladás. Ha szeretnéd, hogy a te lurkód szívesen mozogjon, mutasd meg neki, milyen jól szórakozhat a szabadban. Persze, tudjuk, hogy minden gyermek más. Nem mindenki rajong a kerékpározásért vagy a fociért, de pont emiatt érdemes több sportágat bemutatni neki.

Adjunk választási lehetőséget a gyermeknek!

Kíváncsi vagy, hogyan ösztönözheted mozgásra gyermekedet? Nos, a legjobb, ha választási lehetőséget adsz neki. A kisgyermeknek különféle tevékenységeket kell kipróbálnia, hogy megtalálja azt, amelyik a legjobban szórakoztatja. Érdemes olyan szakterületekkel kezdeni, amelyek nem igényelnek drága felszerelést. Először elviheted a játszótérre vagy az uszodába. Ha az ilyen típusú tevékenységek nem kifejezetten működnek a kicsinek, érdemes kipróbálni a táncot. A görkorcsolya, a kerékpározás és a rollerezés is népszerű a gyerekek körében, utóbbihoz itt is hagyjuk nektek a Sportano linkjét: https://sportano.hu/rollerek

Forrás: Pixabay

Mutass példát gyermekednek!

A gyerekek kis megfigyelők, akik folyamatosan próbálják utánozni szüleiket. Ha megmutatjuk nekik, hogy a fizikai aktivitás kellemes időtöltés, akkor jó eséllyel meg tudjuk győzni őt a mozgás fontosságáról. A sportot érdemes a család mindennapjaiba rutintevékenységként bevezetni. Természetesen nem kell maratont futni, csak mondjuk pattanjunk fel együtt a bringákra. Ehhez is van egy szuper linkünk: https://sportano.hu/marki/kellys. Ha a mozgás a családi élet része, akkor a gyermek szeretni fogja ezt a tevékenységi formát. Ne feledd, hogy ha azt szeretnéd, hogy gyermeked valóban összebarátkozzon a sporttal, motiválni és inspirálni kell őt erre.

Forrás: Pixabay

Szurkolj neki!

Érdekli gyermekedet egy adott sportág? Támogasd teljes szívedből, és dicsérd a legkisebb eredményeit is. Ismételd el neki akár százszor, hogy kemény munkával nagy sikereket érhet el. Soha ne nyilatkozz negatívan a kudarcairól, mert így hamar elcsüggedhet. Ne feledd, hogy a szülői támogatásának köszönhetően épül az önbizalma, ezáltal kevésbé lesz hajlamos a lelki összeomlásra.

Kösd össze a sportot a szórakozással!

A monoton futás vagy kerékpározás egy érdektelen útvonalon valószínűleg nem fogja meggyőzni a kisgyermeket a fizikai aktivitásról. Ha azon tűnődsz, hogyan keltsd fel gyermeked érdeklődését a sport iránt, kombináld az erőfeszítést a szórakozással. Jó példa erre az érdekes útvonalakon történő kalandozás. Érdemes távcsövet vinni egy kirándulásra, és megmutatni a gyerkőcnek a környező természetet. Izgalmas lehetőség az is, ha a csemetével uszodába látogatsz, és különböző vízi játékokkal pezsdítitek fel az aktivitást. A Sportano weboldaláról különféle úszófelszereléseket is rendelhettek. A mesebeli motívumokkal díszített játékok valószínűleg minden porontynak örömet okoznak majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában