Enyingi remeklés

2023.08.07. 10:02

Aki indult, érmet nyert

Két ezüst és két bronzérmet zsebeltek be az Enyingi Városi Sportegyesület birkózói a Fáy utcában rendezett nemzetközi viadalon. Az egyesület trénere bíróként is tevékenykedett a szőnyegek mellett.

Ferencz Balázs

Veréb Dávid, Kovács Kornél, Rafael Krisztián, Pavelka Levente, Pudelka Viktor, Piros Tibor edző/bíró.

Forrás: F: Nagy Noémi, Rafael Krisztián édesanyja

A Vasas Sport Club és a Szarvasi Birkózó Egyesület közösen szervezett megmérettetésén, a III. Nemzetközi Szabadfogású Birkózó Versenyen 13 ország közel 250 sportolója viaskodott. Nem csupán Európából (Németország, Ausztria, Franciaország, Észtország, Finnország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Olaszország, Szlovákia, Spanyolország, Szerbia, Horvátország, Észak-Macedónia, Törökország, Svájc, Ukrajna), valamint az Amerikai Egyesült Államokból is érkeztek birkózók, így a négy enyingi legénynek nem volt könnyű dolga. 

A mérlegelést követően reggel nyolctól este kilencig zajlottak a küzdelmek, melyek mellett az enyingi fiatalok edzője, Piros Tibor versenybíróként működött közre. 

Az enyingi versenyzők a diák1 korosztályban indultak, s érmekkel zártak. 30 kg-ban Kovács Kornél, míg nehézsúlyban, a 85 kg-osok között Pudelka Viktor bronzérmet szereztek, Rafael Krisztián és Pavelka Levente pedig egészen a döntőig meneteltek, ezüstérmet nyertek. A fiatalokat Pavelka Szabolcs és Veréb Dávid segítette  szőnyeg mellett. Veréb Dávid tapasztalatai sokat segíthettek, hiszen legutóbb a serdülő nemzetközi válogató versenyen Csepelen ezüstérmet ért el kötöttfogásban, szabadfogásban pedig bronzérmet szerzett. 

Az enyingi birkózók nyári felkészülése még javában tart, így a Fáy utcai verseny jó erőfelmérő volt. Piros Tibor szerint legényei haladnak és jól fejlődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában