Nyolcadik meccsét is megnyerte

2023.08.15. 12:49

A fehérvári Kiliti Tamás kiütötte román ellenfelét Ráckevén

A fővároshoz közeli, Duna-parti településen szerveztek küzdősport gálát a hétvégén. Több fehérvári bunyós lépett ringbe, Kiliti Tamás a 65 kg-os súlycsoportban a negyedik menetben kiütötte román ellenfelét, Daniel Cimpean Costelt.

Horog László

Balra Kiliti Tamás edző, jobbra Kiliti Tamás, aki kiütötte ellenfelét a hétvégi, ráckevei bokszgálán

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Sérüléssel bajlódott, a vállával, ezért az istálló, a Kiliti Promotions utolsó gáláján nem is vett részt Kiliti Tamás, távollétében Berki Ferenc Jr. vívta a főmeccset májusban Várpalotán, a  Thury-várban. Kiliti Ráckevén tért vissza a hétvégén, a Richard Promo Sport eseményén, a román Daniel Cimpean Costel ellen. Bár Kiliti eredetileg 60 kg-ban érdekelt, ezúttal két súlycsoporttal feljebb bokszolt, bemutató mérkőzésen. Riválisa a nyolc menetesre tervezett összecsapáson a meccs feléig bírta, a 3. menetben egy test-fej kombinációt követően rászámoltak, majd a meccs folytatódott. Egy menettel később ismét kétszer eltalálta Kiliti, Costelt leléptették.

A Videoton Boksz Club amatőr ökölvívója, Pajor Patrik döntetlenre végzett, Knitl Csaba a 60 kg-ban, a K1 szabályendszerében rendezett derbin egyhangú pontozással győzött.

-Jól éreztem magam a ringben, mindent óramű pontossággal csináltam, pontosan úgy, ahogy sarokból kérték tőlem – közölte Kiliti Tamás, akinek az utóbbi időben ismét bátyja, Kiliti Ferenc irányítja az edzéseit. A bunyós elmondása szerint rövidesen kilép a nemzetközi színtérre is, ha minden jól alakul, a közeljövőben Európa több országában, valamint ha minden tökéletesen alakul, a tengerentúlon is szorítóba léphet. Legközelebb szeptember 9-én, a fővárosi Corinthia Hotelben rendez nagyszabású gálát Kiliti Ferenc, a rendezvényen az öccsén kívül Berki Ferenc Junior, Péntek Martin – aki harmadik meccsét vívja a profik táborában -, továbbá Takács Dániel és Fikó Oszkár is érdekelt lesz. Az esemény különlegessége, hogy üzletemberek is öklöznek, a tervek szerint két, ilyen jellegű találkozóra kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában