Hazajön

2023.07.19. 11:31

Válogatott játékos tér vissza Fehérvárra

A FEHA19 jégkorongcsapata bejelentette, hogy Szita Donát visszatér a szülővárosába, és az Erste Ligás fehérvári együttest erősíti majd a következő szezontól.

Beke Zsombor

Szita Donát (kékben) ismét egy fehérvári csapatot erősít majd

Forrás: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Szita fehérvári nevelésű játékosként végigjárta a „szamárlétrát” az akadémiától kezdve egészen az osztrák ligás csapatig. Utóbbiban a 2016/2017-es idénytől folyamatosan egyre több lehetőséget kapott, 2018-tól pedig alapembernek számított. A 2021 nyarán azonban nem hosszabbítottak szerződést a Hydro Fehérvár AV19-cel, légiósnak állt Szita. A magyar válogatottban is számításba vett támadó először Dániában játszott, majd még ugyanabban a szezonban Franciaországban is kipróbálta magát. Az előző idényt Lengyelországban kezdte meg a JKH GKS Jastrzebie színeiben, de nyolc lejátszott mérkőzést követően eljött, majd a BJAHC-hez igazolt, ahol tíz találkozón hat pontot szerzett. 

– Nagyon fontos szempont volt, hogy nem szerettem volna elköltözni Fehérvárról a magánéletem miatt. Jól tudom, milyen minőségű és mennyiségű munkát végeznek a srácok, hiszen volt szerencsém velük edzeni az elmúlt pár szezonkezdetkor. Azt gondolom, jót fog tenni nekem is visszatérni az alapokhoz. Különböző okok miatt az elmúlt három szezonban egyszer sem tudtam végigcsinálni az augusztusi felkészülést annál a csapatnál, ahol végül az idényt elkezdtem. Fontosnak tartottam, hogy idén ez semmiképpen ne történjen meg, legyen egy stabil helyem és egy jó felkészülésem a szezonra. Megfordultam jó pár csapatnál, különböző országokban rövid idő alatt, ami nem volt kimondottan egészséges. Semmiképpen sem nem fog ártani, hogy itthon lehetek, egy ismerős közegben. Hálás vagyok az Akadémia vezetésének, hogy megteremtették a szerződtetésem lehetőségét. Jó érzés, hogy van hova hazajönnöm. Szeretnék segíteni a fiatalabb játékosoknak megtenni a következő lépést, valamint a saját önbizalmamat visszaszerezni és élvezni a játékot. A csapat tavaly szezon végi teljesítményét, valamint az új igazolásokat elnézve azt gondolom, hogy versenyképesek leszünk. Ehhez persze sok munkára és nagyon jó csapategységre lesz szükségünk –mondta a klub honlapjának a több mint 150 osztrák bajnokival rendelkező Szita.

A 25 éves csatár volt a FEHA19 utolsó nyári igazolása, az ő érkezésével vált teljessé az Erste Ligás együttes kerete. A felkészülés a tervek szerint július 31-én kezdődik majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában