Felcsúti közreműködéssel

2023.07.19. 10:27

Újabb kapott gól nélküli győzelem a válogatottól

A magyar női labdarúgó-válogatott lejátszotta második, nyári felkészülési mérkőzését is, az ellenfél ezúttal Bosznia-Hercegovina gárdája volt. A hazai együttesben csereként kapott lehetőséget a Puskás Akadémia labdarúgója, Bokor Adrienn.

Beke Zsombor

Bosznia-Hercegovina (kékben) elhasalt a magyar válogatottal szemben

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 2-0 (0-0)
Magyarország: Szőcs Réka – Németh Diána, Fördős Beatrix, Turányi Lilla, Vida Boglárka (Nagy Virág, 20.) – Fenyvesi Evelin, Papp Luca (Bokor Adrienn, 87.) – Szabó Viktória (Kaján Zsanett, szünetben), Zágor Bernadett, Siber Glória (Pusztai Sára, szünetben) – Pápai Emőke (Németh Loretta, 74.).
Gól: Zágor (57.), Fördős (91.).

Margret Kratz csapata a görögök 1-0-ás legyőzése után ezúttal a bosnyákok ellen vezette válogatottunkat, a keet két felcsúti játékosa, az előző találkozón gólpasszig jutó Palakovics Laura és Bokor Adrienn a kispadon kapott helyet. Az első félidő kezdetben inkább mezőnyjátékot hozott, bár a magyarok birtokolták többet a labdát, nagy helyzeteket nem sikerült kialakítani. A 41. percben az időközben csereként beállt Seria A-ban szereplő Sassuolo játékosa, Nagy Virág a kapufát találta el, onnan pedig kifelé pattant a labda.

A második félidő elején Bosznia-Hercegovina előtt adódott nagy sansz, de Szőcs Réka hárítani tudott. Az 57. percben aztán megszerezték a vezetést a hazaiak, egy szabadrúgás utáni, védőről kipattant labdára Zágor Bernadett csapott le, 1-0. Az egyenlítéshez nagyon közel kerültek a vendégek, hiszen büntetőhöz jutottak, de Szőcs eszén nem tudtak túljárni. A hajrában beállt a felcsúti Bokor is, és bár adódott előtte is lehetőség, a mieink második találatát Fördős szerezte egy kipattanót értékesítve, 2-0. 

Palakovics Laura ezúttal nem kapott szerepet a magyar válogatottban
Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Hittem benne, hogy győzni fogunk, a potenciál ott volt a csapatban. Különösen ilyen melegben remek teljesítményt mutattak a lányok, ami egy lépés előre. Fontos, hogy minden pozícióra legalább két jó játékosunk legyen. Ezen a két mérkőzésen a 22 fős keretből 17-en kaptak kezdőként lehetőséget. Történelmet írtunk ma, ugyanis az áprilisi találkozókkal együtt zsinórban négy győzelmet arattuk, továbbá elmondhatjuk, hogy Szőcs Réka, immár anyukaként első olyan női kapus lett, aki elérte a századik válogatott mérkőzését. A Nemzetek Ligáját illetően még az előkészületeknél tartunk, dolgozunk, hogy ott is jól szerepeljünk – értékelt a szövetségi kapitány az MLSZ honlapjának. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában