Röplabda

2023.07.29. 18:51

Tizenketten az Extraligában

Új időszámítás kezdődik férfi röplabdában. Az Extraliga és az NB I összeolvadása után 12 csapattal indulnak majd az élvonal küzdelmei.

Káldor András

A tavaszi bajnoki döntőt a MÁV Előre-Foxconn csapata (szemben) a Fino Kaposvárral játszotta

Fotó: Nagy Norbert / FMH-archív

Az előző idényt az Extraligában nyolc, az NB I-ben hat csapat fejezte be. A Magyar Röplabda Szövetség eredményközlő oldala szerint a legutóbbi szezon Extraligás csapatai közül a Kistext SE ezúttal nem nevezett, míg az NB I-ből a Szolnoki RK nem vállalta a szereplést az első osztályban. Arról nincs még hivatalos információ, hogy mikor indulhat a pontvadászat. Egyes hírek szerint elképzelhető, hogy szeptember végén lesz a rajt, de az sem zárható ki, hogy októberben startol a bajnokság.
A 2023-2024-es szezonban a 12 együttes oda-vissza játszik majd egymással az alapszakaszban. A szövetség áprilisban kiadott kiírása szerint az alapszakasz után az első nyolc csapat marad az Extraligában és a rájátszásban folytatja tovább a küzdelmeket, a többi együttes alkotja majd onnantól kezdve az NB I-et.
Az Extraliga rájátszásában megszűnik az „ellenfélválasztás”, és újra visszatér a klasszikus rendszer, azaz az első a nyolcadikkal, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel játszik a negyeddöntőben. A párharcok és a helyosztók a rájátszás folyamán végig három nyert mérkőzésig tartanak majd.
A férfi röplabda Extraliga 2023-2024-es mezőnye: Fino Kaposvár (címvédő), MÁV Előre Foxconn, Vegyész RC Kazincbarcika, Dág KSE, Debreceni EAC, Dunaújvárosi KSE, Kecskeméti RC, MAFC-BME, MEAFC-Miskolc, Pénzügyőr SE, TFSE, Vidux-Szegedi RSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában