Bárki befuthat, mint Bodajk bajnoka

2023.07.05. 17:00

Sportverseny lesz a művelődési házban Bodajkon

Hét fordulós, svájci rendszerű sakkverseny lesz július 8-án a Bodajki Művelődési ház és Könyvtár nagytermében, ahova mindenkit szeretettel várnak a szervezők két felnőtt és három gyermek kategóriában.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

A 7 fordulós svájci rendszerű verseny sakkversenyt 15-15 perc gondolkodási idővel és órahasználattal szervezik Bodajkon a FIDE rapid szabályai szerint. A szervezőktől, Katona Ferenctől és Pigler Csabától megtudtuk, hogy felnőtt kategóriában két csoport indul. Ezek közül az A csoportba bárki benevezhet, míg a B csoportban csak azok játszhatnak, akiknek legfeljebb 1700 élő pontjuk van. Gyermek kategóriában három csoport indul. Az egyesben a 2011. január 1. után születettek, a kettesben pedig azok, akik 2006. január 1. után látták meg a napvilágot. A hármas csoportban kezdő gyerekek indulhatnak a Bodajk Bajnoka címért. 

A versenybíró Katona Ferenc és Szabó Anna lesz, és viszonylag könnyű a nevezés. Egyrészt mert nevezési díj, másrészt mert csupán csak a születési évnek és a névnek kell szerepelnie abban az e-mailben, amit a [email protected] címre kell elküldeni. A regisztráció a helyszínen, vagyis a Bodajki Művelődési Házban lesz július 8-án, 8:30-tól 8:50-ig. 

Az izgalmasnak ígérkező sporteseményen mind az öt kategóriában megtalálhatjuk majd, az eredményhirdetést követően, Bodajk Bajnokát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában