Móri erőfölény

2023.07.19. 10:25

Sarok Péter a megyei sakkbajnok

Húsz sakkozó ült táblákhoz a Királykút Emlékházban, hogy megmérkőzzenek a Fejér megyei egyéni bajnoki címért. A sakkbajnokságon a móri stratégák kiemelkedően szerepeltek.

Ferencz Balázs

Húsz sakkozó viaskodott a pepita táblák mellett

Forrás: Fejér megyei Sakkszövetség

A Fejér Megyei Sakkszövetség a FIDE égisze alatt rendezte az egyéni bajnokságot, melyen hat fordulón át küzdött a húsz sakkozó.

A színvonalas mérkőzés-sorozat végén Sarok Péter (Móri SE) 5,5 pontot szerzett, s ezzel megyebajnoki címet ünnepelhetett. A második helyre is móri stratéga ért fel, Gönczöl Gábor (Móri SE) 5 pontot gyűjtött,míg a harmadik pozícióban Di Giovanni Vilmos (Fehérvár SE) végzett, 4 ponttal. További díjazottak: Kerekes László (Fehérvár SE), Barna Tamás (Fehérvár SE), Pais Nimród (Fehérvár SE).

Forrás: Fejér megyei Sakkszövetség

A legjobb 14 év alatti versenyző Balázsi-Schmidt Csaba (Móri SE), a legjobb 18 év alatti Körtélyesi Richárd (MartonVál SE) lett. Jól szerepelt az újonc, Élő nélküli Hortobágyi Luca (Fehérvár SE), a bajnokság egyetlen női versenyzője, aki 1311 Élő-ponttal iratkozott fel a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) listájára.

Forrás: Fejér megyei Sakkszövetség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában