Németországban versenyez

2023.07.21. 15:30

Kiéhezve ül vissza a nyeregbe Kovács Bálint

A fehérvári motorversenyző, Kovács Bálint a hétvégén visszatér a versenypályára a nyári szünetet követően. Ezúttal az IDM-ben, a Schleizer Dreieck pályáján indul majd.

Beke Zsombor

Kovács Bálint visszaül a BMW nyergébe

Forrás: H-Moto Tema

Sűrű volt a nyár eleje a H-Moto Team által menedzselt motorversenyzőjének, így jól jött a pér hetes nyári szünet előtt neki. A BCC Alpha Van Zon BMW volánja mögött a németországi Schleizer Dreieck próbált előre lépni ismét a 21 éves magyar pilóta az IDM Superbike kategóriájában. A cél nem is lehet más, mint a gyári versenyzőként induló Kovács minél közelebb kerüljön az élmezőnyhöz. 

– Közel egy hónapos szünet után folytatódik a német bajnokság, nekem nagyon jót tett ez a pihenés, még ha aktív pihenésben volt is részem. Abszolút feltöltődve és jó formában érzem magam. Alaposan kiéheztem a motorozásra, hiszen csak kispályán edzhettem. Egy olyan viadal jön a versenynaptárban, amit utcai pályán rendeznek, és az év többi részében utcai közlekedésre használják. Magát a pályát jól ismerem, ráadásul szeretem is, hiszen 2019-ben a Suzuki Kupában a pole pozíció mellett a legjobb köridő mellett a két futamgyőzelem is az enyém lett. Az, hogy ez most az IDM-ben is összejöjjön, még odébb van, de bízom abban, hogy képes leszek az eddigi eredményeimet hozni Schleizben is – fogalmazott Kovács Bálint csapata közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában