Fehérvári öttusázó szerepelt Egyiptomban

2023.07.19. 10:00

A volános Králl Dorka bronzérmes lett a világbajnokságon

Az egyiptomi kikötővárosban, Alexandriában rendezték az U17-es, öttusa világbajnokságot, a viadalon dobogóra léphetett a Volán Fehérvár tehetsége, Králl Dorka.

Horog László

A volános Králl Dorka kiegyensúlyozottan teljesített a vívás során Alexandriában

Fotó: UIPM

A koronázóvárosi versenyző egyéniben 11., csapatban pedig 3. helyezést ért el Észak-Afrikában, a dobogó legalsó fokára állhatott. A magyar női triót a koronázóvárosi sportoló mellett a 6. helyen végző Rajcsák Diána, és a 7. pozícióban célba érő Haraszin Linda alkotta, Rajcsák a KSI, Haraszin a Swimming Pentathlon sportolója. Ez volt Králl az első világbajnoksága, természetesen nagyon örül, hogy képviselhette a fehérvári és a magyar színeket. Előzőleg júniusban mutatkozott be a nemzetközi porondon, Litvániában, a Druskininkai városában rendezett, U17-es Európa-bajnokságon, ahol egyéniben 13. helyen zárt, azon az eseményen nem volt a csapat tagja. Nagy boldogság számára, hogy Alexandriában már igen, ráadásul érmet szerzett, a csapatversenyt a házigazda afrikaiak nyerték.

Az új számban, az akadálypályán küzd az elemekkel a fehérvári sportoló 
Fotó: UIPM

- Az öttusát 9 évesen kezdtem, előzőleg úsztam, a volános szakemberek ajánlották a pentatlont, ami nagyon megtetszett, elsősorban a futás miatt. A laser run-t és a vívást szeretem a legjobban, de a többi tusával sincs bajom. Leginkább az új számban, az akadálypályán, azaz az OCR-ben kell fejlődnöm. Komoly élmény volt Egyiptom, nagyon segítőkészek az emberek, de a hőséget elég nehezen lehetett bírni, elképesztő volt a meleg. A sportban egyelőre rövidtávú céljaim vannak, folyamatosan kell fejlődnöm mindenben, hogy egyre jobb eredményeket érjek el - mondja a fiatal versenyző.

A koronázóvárost nem egyedül képviselte Afrikában, ugyanis csapattársa, Mészáros Márton is szóhoz jutott Egyiptomban, 29. helyezést ért el a fiúknál, egyéniben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában