Nemzetközi tornán léptek pályára Brnóban

2023.07.30. 11:22

A negyedik helyen zártak Csehországban a feketehegyi, utánpótlás futballisták

A Csákvár FC és a Feketehegy SE közös, U13-as korosztályú futballcsapata először lépett pályára külföldön, Morvaország fővárosában, Brnóban. A 4. helyen zártak a nemzetközi tornán.

Horog László

A negyedik helyen zárták a csehországi tornát a csákvári és feketehegyi, U13-as labdarúgók

Fotó: Feketehegy SE

A cseh rendezvénynek immár másfél évtizedes hagyományai vannak, azonos időben, de eltérő helyszíneken zajlanak megmérettetések labdarúgásban, kosárlabdában, röplabdában, kézilabdában és megmérettetések, különböző korosztályokban. A Feketehegy SE és a Csákvár TK tekintetében is ez volt az első nemzetközi megmérettetés, amely öt napon át zajlott. Magyarországot rajtuk kívül a Szekszárd UFC és a Tarpa Utánpótlás Akadémia képviselte, utóbbi csapatban kizárólag ukrán nemzetiségű gyerekek játszottak. Az U13 korosztályban tíz csapat szerepelt, két, egyaránt ötcsapatos csoportban, a Fejér vármegyeiek. észt, román, lett, osztrák és ciprusi gárdával mérkőztek az első napokban. Az esemény sokszínűségét mutatja, hogy kisebb korosztályban Tajvanról is érkeztek focicsapatok.

A brnói erőpróbára hét feketehegyi és nyolc csákvári fiatal focistát szerettek volna nevezni, ám a nyaralások és egyéb családi elfoglaltságok átírták a tervet, így öt fehérvári és tíz vértesaljai játékossal vágtak a megmérettetésnek. A feketehegyi labdarúgók hazai környezetben, a feketehegyi Bébic utcai, kis műfüves focipályán edzenek, ezért nehezített körülménnyel indultunk a nagypályás tornán. A brnói tornán az első mérkőzésen magabiztosan, 3-0-ra legyőzték román ellenfelüket, aztán szintén 3-0-s győzelmet arattak az észt rivális ellen, majd a harmadik csoportmérkőzésünkre a lett gárda nem állt ki ellenük, így itt is 3-0 arányban diadalmaskodtak. Az utolsó csoportmeccsen a szekszárdiakkal játszottak, a 2-2-es eredmény azt jelentette, hogy csoportelsőként léptek tovább. A középdöntőben egy román csapatot vertek 3-1 arányban. Az elődöntőben összekerültek a későbbi Tarpa Utánpótlás Akadémiával, akiktől gigászi küzdelemben 1-0-ra alulmaradtak. A harmadik helyért észtekkel csatáztak, a rendes játékidő 1-1 eredményét követően büntetőrúgásokkal 5-4-e nyertek az észtek, akik ezzel bronzérmesek lettek, a fehérváriak a 4. pozícióban zártak.

A koronázóvárosiak házi gólkirálya Venczel Milán lett 7 góllal, őt követte Venczel Martin 3 találattal, majd Dubán Roland és Szalai Noé 1-1 góllal. A tornán Dajka Áron (kapus), Bayer Ármin, Jámbor Benedek, Brechler Máté, Vida Péter, Fehér Kristóf, Fésüs Kristóf Benett, Dubán Roland, Venguszt Benedek, Venczel Martin, Venczel Milán, Csepregi Imre, Botos Bálint, Szalai Noé és Südi Ádám lépett pályára, a küldöttséget Venczelné Ferenczi Judit és Venczel Viktor vezette.

-A csapatban azon feketehegyi játékosok szerepeltek, akik magabiztosan nyerték a vármegyei U13 korosztályos bajnokságot. Immár a következő, korosztályos pontvadászatra  való felkészülésre koncentrálunk, nem elfelejtve, hogy a futsal szakágban is szeretnénk eredményesek lenni. Továbbra is fontos a tehetséggondozás és a gyermekközpontú élménypedagógia a játék elsajátításában. A Csákvár TK-val két éve dolgozunk együtt, utánpótlás vezetőjükkel, Berndt Andrással jó szakmai kapcsolatot ápolunk. Az együttműködés célja a tehetséggondozás és a szakmai előrelépés, mindkét fél részéről. A szakmai segítség kétirányú a két egyesület között, szimbiózis elvén működik - közölte a feketehegyiek klubelnöke, Rapali Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában