Egy góllal nyert a Tatabánya

2023.07.05. 14:46

A csákváriak második edzőmeccsüket is elvesztették

Szerdán délelőtt vívta második meccsét a Csákvár NB II-es futballcsapata, az NB III-as Tatabánya ellen. A vendégek 1-0-ra nyertek.

Horog László

A Csákvár FC együttese a második edzőmérkőzését vívta szerda délelőtt, a vértesaljaiak a tatabányaiakat fogadták

Fotó: Horog László / FMH

Délelőtt 10-kor kezdtek az együttesek, a viszonylag korai időpont ellenére perzselő volt a napsütés, a játékvezetők érthetően több ivószünetet is programba iktattak. Három hete kezdte meg az edzéseket a csákvári futballcsapat, amely első edzőmeccsén, múlt pénteken, szintén hazai környezetben, 3-1-re kikapott a legutóbbi szlovák, második ligás pontvadászat bronzérmesétől, a Komárnótól. Ezúttal a szomszédvárnak számító Opus Tigáz Tatabánya vendégeskedett a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban. A vendégek elképesztő balszerencsével maradtak le az NB II-es osztályozóról, az utolsó, mindent eldöntő bajnokin a 96. percben kapott góllal végeztek döntetlenre a Veszprém ellen, így a bakonyiak lettek a bajnokok, készülhettek a Nyíregyháza elleni osztályozóra, amelyen végül alulmaradtak.

„Ha úgy alakul, az elején ne cifrázzuk, bátran vágjuk előre a labdát, később azonban figyeljünk a labdakihozatalra, nyugodtan futballozzunk” – kérte futballistáitól a kezdés előtt a hazaiak trénere, Tóth Balázs. A szakvezető és stábja a kispad – oda tűzött a nap leginkább - helyett – a VIP-páholy széléről nézte az összecsapást. A vendéglátók Pécsi – Murka, Papucsek, Karacs, Katona K. – Farkas A., Major M., Szakály D. – Juhász L., Simon A., Fejős összeállításban kezdtek, a nagyszünet után Zelizi (kapus), Babos L., Mészáros D., Helmich, Baracskai, Tamás N., László N., Nagy Z., Nathaniel is bizalmat kapott. Egy hete a csákváriak hibáztak büntetőt az elején, ezúttal a tatabányaiak, Szegleti Gergő tizenegyesét Pécsi bravúros vetődéssel mentette. Simon András lövésre készített labdáját Szakály Dénes ívelte fölé a 16-os sarkáról, fél óra elteltével jutottak előnyhöz a látogatók, jobboldali szabadrúgás után Simon fejelte ki a labdát a saját ötösén, azonban Murka hátán megpattant és a csákvári kapuban kötött ki. A folytatásban több helyzetet dolgozott ki a házigazda, főleg a második játékrészben élénkült meg a játék, azonban Fejős, Nagy Zoárd, László Noel és a felfutó Karacs sem járt sikerrel. A Csákvár szombaton 10 órakor, Iváncsán lép pályára, szintén felkészülési derbin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában