Ennek ellenére magyar siker

2023.07.18. 13:22

21 gólt kapott Japántól női pólóválogatottunk a világbajnokságon

A magyar női vízilabda-válogatott második mérkőzésén a házigazda Kapán ellen ugrott medencébe.

Beke Zsombor

Gurisatti Gréta

Forrás: MVLSZ

A férfiak után kedd délelőtt a lányokon volt a sor Japán ellen, Varga Zsolt együttese szorosabb első félidő után 16-8-ra nyert az ázsiai gárda ellen. Bíró Attila együttesére is könnyebb párharc várt Kanada elleni egygólos sikert követően, a keretben ezúttal egyik dunaújvárosi sem kapott szerepet, Garda Krisztina és Mahieu Geraldine pihenőt kapott a stábtól. 

Esélyeshez méltón kezdtek a mieink, Máté, Szilágyi és Gurisatti révén pár perc alatt 3-0 volt már az állás. Aztán a japánok kapusa, Kavatasiro volt szemfüles és vette észre azt, hogy Magyari kint áll a kapuból, 3-1. Dömsödi kiharcolt ötméteresét Keszthelyi váltotta gólra, de ezt követően kicsit megállt a magyarok játéka, és a házigazda egyenlíteni is tudott, 4-4. Hajdú büntetőből tett róla, hogy az első negyedet Magyarország nyerje. 
Gurisatti és Parkes gyorsan lőtt gólt a második nyolc perc elején, de nem akart leszakadni a folytatásban Japán, 10-7 után 11-10-re zárkóztak a hazaiak, a magyarok védekezése finoman szólva is szellős volt. A negyed vége megint jobban sikerült, 13-10.

A fordulást követően sem vettek vissza a csapatok a gólgyártásból, de továbbra is sok gólt kapott a magyar válogatott. Hiába elől a három negyed alatt szerzett húsz gól, másik szemszögből a tizenöt nagyon soknak számít. Ebben a játékrészben Szilágyi és Gurisatti két-két találatot jegyzett. A negyedik negyed elejét megint jobban megnyomta Magyarország, volt közte nyolc is, de sajnos nem sikerült megtartani ezt a különbséget. Húsz gólt kapva 26-21-ra nyert a magyar női vízilabda-válogatott Japán ellen. 
Magyarország – Japán 26-21 (5-4, 8-6, 7-5, 6-6)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában