Hazai bajnoki

2023.06.30. 17:06

Újabb kemény falat előtt a Fehérvár

A Fehérvár Enthroners amerikai-futballcsapata a vasárnap újra hazai pályán játszik az EFL-ben, 16.30-tól a Vienna Vikings érkezik majd.

Beke Zsombor

A fehérváriak ötödik EFL-bajnokijukra készülnek

Forrás: Fehérvár Enthroners

Minden kezdet nehéz, nincs ez másképp a Koronázók esetében sem. Az Enthroners az idei szezonra új kalandba vágott, az European League of Footballban indultak el a kék-fehérek. Ahogy anno a jégkorongos klub esetében, itt is a szintlépés nem megy egyik napról a másikra, de az eddigi négy mérkőzésen is tisztesen helytállt a Fehérvár, de a csapat egyelőre pont nélkül áll. Ezúttal pedig Vienna Vikings érkezik a First Fieldre, azaz a sorozat 2022-es bajnoka.

A nehéz ellenfelek mellett a sérülések sem könnyítik meg a gárda életét, több kényszerű változást kellett eszközölni a keretben. A hétre is jutott negatív hír. Antony Rodrigues és Evans kiesését követően Lengyelországban kiesett Alper Peközer is, aki súlyos bokasérülést szenvedett el Wroclavban. Rajtu kívül a hétvégén biztosan nem léphet még pályára Tóth Dávid és Madaras Erik sem, Gyarmati Máté valamint Zilai János játéka pedig egyelőre még kérdéses. Többen kaphatnak még több szerepet, Hegedűs Máté például a lengyelek ellen nagyszerűen vezette az offense-t első fehérvári EFL-mérkőzésén. A Koronázók friss bejelentése alapján a kerethez még csatlakozik Leszkován Ádám, Szöllősi Szabolcs, valamint Károly Máté.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában