Nyert a Berlin

2023.06.04. 11:56

Tisztes bemutatkozás Európa elitjében

A Fehérvár Enthroners amerikai futballcsapata Berlin Thunders gárdáját látta vendégül szombaton European League of Football bajnokságban.

Beke Zsombor

Küzdött a Fehérvár (kékben), de ez most egy tisztes vereségre volt elég az esélyesebb berliniekkel szemben

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fehérvár Enthroners – Berlin Thunders 3-36
A fehérváriak igazán nagy fába vágták a fejszéjüket ebben a szezonban, hiszen komoly szintlépésre szánta el magát a klubvezetés. Az elmúlt években a hazai mezőnyt uraló Koronázók már a közelmúltban az osztrák ligában próbáltak nemzetközi tapasztalatokat szerezni, hiszen a fejlődéshez  elengedhetetlen a magasabb ligákban való részvétel, a fehérvári jégkorongosok példája is mutathatja az utat.
A szombati találkozón a megújult First Fielden jó néhány ezer néző előtt kezdődött el az Enthroners történetének első EFL-összecsapása. Elsőre könnyebb ellenfél is érkezhetett volna a királyok városába, hiszen a Berlint Európa legjobbjai között tartják számon. Az első negyedben érezhető volt egy kis megilletődöttség a hazai csapaton, Aaron Jackson TD-jét láthatták először a szurkolók, így rögtön előnybe kerültek a németek. A játékrész folytatásában egyre jobban javult a Koronázók játéka, Jerod Evans jó helyzetben elejtette a labdát, ezt a hibát pedig büntette a Berlin, 0-14.

 

A második negyedet aztán megnyerte a Fehérvár, hála Szőke Péter pontjainak, a védelem stabilan tette a dolgát, azonban a támadójáték továbbra is akadozott a kék-fehéreknél. Sajnos ez a folytatásban sem változott, a hazaik offense játéka nem működött, a hátsó alakzatok hiába tették jól a dolgukat, a harmadik negyed egy újabb német TD-vel rajtolt el, majd az utolsó játékrészben sem sikerült pontot szerezni, így 36-3-as vereség lett a mérkőzés vége. 

Az EFL-folytatás sem lesz egyszerűbb, a következő fordulóban a 2021-es bajnok Frankfurt lesz az ellenfél szintén hazai pályán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában