Frissen Fejérből

2023.06.01. 10:53

Négycsapatos kézitorna

Visszatér az élet a MÁV Előre SC Prohászka úti sporttelepére, ahol kézilabdatornát rendez az egyesület 2023. június 3-án, szombaton. A 2006-2007-es születésű fiúk számára kiírt utánpótlásversenyen négy csapat lép pályára.

Káldor András

A Prohászka utcai pálya sok nagy kézicsatát megélt a hetvenes években

Forrás: Archív

A MÁV Előre sportlétesítménye, a Prohászka úti kézilabda pálya és sportkomplexum bitumenes küzdőtere és a kapcsolódó kiszolgáló épület 1975-ben épült fel, melyet abban az évben, novemberben avattak fel. A Népköztársaság (mai Prohászka utca) utcai ITSK pálya helyett hozták létre, melyet az iskolaépületek bővítése miatt szüntettek meg - korábban itt játszotta a csapat hazai mérkőzéseit. Az esti mérkőzésekre is alkalmas sporttelep a kézilabda csapat „oroszlánbarlangja” – volt.

Az idősebbek jól emlékezhetnek arra, hogy egy-egy Honvéd-Szondi SE elleni rangadón több százan rekedtek a kerítésen kívül. 1975-ben egy évet töltött a Loki az NB I-ben, és egy kapott gól döntött a kieséséről. A pálya a kézilabda szakosztály megszűnése után a tömegsporté lett: tavasztól őszig kispályás futballmérkőzéseket rendeztek küzdőterén. Az öltözők felett pedig kényelmes, tágas helyiségek színvonalas rendezvények szervezését tették lehetővé.

Visszakanyarodva a hétvégi tornához: a házigazda MÁV Előre-Cunder Kézisuli két gárdája mellett a Dunaújváros és a Várpalotai Bányász szerepel majd a megmérettetésen. A tornán körmérkőzéses rendszerben minden csapat találkozik a másikkal, az elért eredmények alapján pedig kialakul a végső sorrend. A helyezettek érem és oklevél-díjazásban részesülnek, továbbá megválasztják a torna legjobb játékosát, kapusát, valamint gólkirályát is.  

A sportágat népszerűsítő rendezvényre díjmentes a belépés. 

A részletes program: 

11:00 Megnyitó, tájékoztató 

11:30 MÁV Előre-Cunder Kézisuli 1 – Dunaújváros 

12:00 Várpalotai Bányász – MÁV Előre-Cunder Kézisuli 2 

12:30 Dunaújváros – MÁV Előre-Cunder Kézisuli 2 

13:00 MÁV Előre-Cunder Kézisuli 1 – Várpalota 

13:30 MÁV Előre-Cunder Kézisuli 1 – MÁV Előre-Cunder Kézisuli 2 

14:00 Várpalotai Bányász – Dunaújváros 

14:30 Eredményhirdetés 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában