Folytatta a versenyt

2023.06.21. 12:49

Kovács Bálint élete legnagyobb esését élte át

A fehérvári motorversenyző, Kovács Bálint az elmúlt hétvégén az Endurance-világbajnokságon állt rajthoz a Maco Racing Team színeiben. Bár jól indult a belgiumi hétvége, a versenyen éjszaka nagyon esett Kovács, de a kórházi vizsgálatok után újra motorra pattant és végül célba értek a 24 órás futamon.

Beke Zsombor

Kovács az esése után sem hagyta cserben csapatát

Forrás: Izso Krisztian / H-Moto Team

Nem indult rosszul a hétvége a 21 éves Kovács számára, az edzések lezajlottak rendben, az időmérőn pedig a 14. helyen végeztek. Aztán a rajtnál probléma adódott a motorral, ráadásul a három fős versenyzői csapatban a magyar motoros volt a kezdő ember. 

– Nem volt előtte lehetőségünk tesztelni a csapattal a pályán. Slovákiaringen motoroztunk utoljára. Szerdai nap privát tesztje így sokat segített. Jól alakultak az edzések, bár nem mindenre tudtunk időt fordítani, amit ki akartunk próbálni. Kevés volt az idő, pénteken rendeztek minden edzést, de összességében mindenki elégedett volt a 14. rajtpozícióval és az időkkel. Nagyjából oda kvalifikáltuk magunkat, ahova várhattuk magunkat – nyilatkozta lapunknak a H-Moto Team által menedzselt Kovács Bálint, majd kitért a rajtra. – Egyszerűen nem akart beindulni a motor, nem tudjuk a pontos okát, ki-be kapcsolgattuk a szerelőmmel, aztán egyszer csak elindult, néha a Yamaha motorok szeretnek így viselkedni.

A rosszul sikerült rajt után a mezőny után eredtek váltótársaival ( a horvát Martin Vugrinec és a francia Enzo Boulom) együtt, és már majdnem a legjobb tíz felé haladtak, de a motor kicsit túlmelegedett, így szerelni kellett. Utána viszont folytatták a jó teljesítményt, de aztán éjszaka Kovács Bálint elszenvedte pályafutása talán legnagyobb esését…

– Az első éjszakai etapomban jött a nagy bukásom, még mindig nem tudom, pontosan minek köszönhetően történt. Ahhoz, hogy az én hibám legyen, ahhoz túl érdekes volt az esés, nem is mentem olyan gyorsan, mint előtte. Még nem tudjuk pontosan mi történt a 11.-es kanyarban. A motort messze a pályától, a szervizúton találtam meg. Közvetlenül utána rosszul éreztem magam, aztán a Medical Centerben ugyan még néhány dolog fájt, de összességében már jobban voltam. Mondták, hogy a kezemet és a vállamat megröntgenezik a biztonság kedvéért, nem láttak semmit, zöld lámpát kaptam a menésre. Utolsó emlékem szerint a motor nagyon rosszul nézett ki, úgyhogy nem tudtam, hogy egyáltalán lesz-e valami folytatás. Amikor visszatértem a boxba, akkor láttam, a szerelők összerakták a motort. Nem éreztem teljesen jól magam, de a srácok megcsinálták a roncsot, nem akartam cserben hagyni őket, tapasztalatból tudom, hogy nehéz két embernek végigcsinálnia. Úgy feküdtem le pihenni, hogy felkelek és motorra ülök.

A szerelés után Kováccsal kiegészülve befejezte a versenyt a Maco Racing Team, összesítésben a 19. helyen futottak be, a kategóriában pedig 10.-ek lettek. Kovács Bálintnak sok ideje nincs a regenerálódásra, hiszen a következő hétvégén már az IDM (német bajnokság) Most-i futamán áll rajthoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában