Gratulálunk!

2023.06.22. 15:07

Az év játékvezetője és asszisztense: Szücs László és Burján István kapta az elismerést

A Fejér Vármegyei Labdarúgó Szövetség évzáróján díjazták a megye legjobb játékvezetőit is. A bírók között Szücs László, az asszisztenseknél Burján István lett a legjobb.

Horog László

Burján István és Szücs László kapta az elismerést a vármegyei szövetség évzáróján

Forrás: FVLSZ

A csapatok szavazatai alapján a 2022-23-as idényben az Év játékvezetője díjat Szücs Lászlónak ítélték, az asszisztensek – magyarán partjelzők – között Burján István lett a legjobb. Az elismerésnek azért van különös jelentősége, mert a zöld gyepen mutatott teljesítmény alapján a csapatok szavaznak az elismerésről.

Szücs László több mint 20 éve, 2003. február 24-én tett játékvezetői vizsgát. Pályatársaihoz hasonlóan vállalta a lemondásokkal járó hivatást, hiszen hőségben, vagy szakadó esőben is bizonyítania kell rátermettségét. Soponyai labdarúgóként lett játékvezető, majd az aktív labdarúgás háttérbe szorult az életében, 2004 szeptemberében bemutatkozott a megyei I. osztályban, majd a következő év áprilisában NB III-as mérkőzést vezetett. A Nemzeti Bajnokság harmadik vonalában 107 mérkőzésen működött közre. A bajnoki rendszer átalakítását követően, 2013-tól a vármegye futball szolgálatában áll. Immár az 1500-at is jóval meghaladja a pályatársai szerint sikeresen és jellemzően közmegelégedésre levezetett mérkőzéseinek száma.

-Fejér egyik legmegbízhatóbb és legnagyobb szakmai tapasztalattal rendelkező játékvezetője, amit jól szimbolizál eddigi elismeréseinek gazdag sora. Már 2010-ben, aztán 2013-ban és 2021-ben is őt választották a csapatok az év játékvezetőjének, tehát ez a negyedik elismerése. 2021. július óta tagja az FMLSZ-ben a Játékvezetői Bizottság elnökségének. Reményeink szerint még sokáig dolgozik az amatőr futball sikereiért – közölte Schneider Béla, az FVLSZ igazgatója.

A legjobb asszisztens Burján István lett. Tehetségét leginkább az bizonyítja, hogy alig múlt 19 éves, mégis jelentős szakmai elismerést vehetett át az évzáró gálán. A fiatal kolléga 2017 novemberében tett játékvezetői vizsgát. Pályafutása kezdetekor úgy érezte, a zászló vonzóbb számára, mint a síp, így az asszisztensre bízott feladatokat választotta. Előzőleg természetesen ő is megfordult labdarúgás világában. A Lepsény korosztályos csapataiban rúgta a labdát, aztán rablóból pandúrnak állt.

Nemes Ferenc korábbi szövetségi elnök, Szücs László és Sári Csaba JB-elnök a díjátadón
Forrás: FVLSZ

-Egyenletes, jó teljesítménye elismeréseként 2020-ban tagja lett a megyei I. osztályú keretnek – mondja munkatársáról Sári Csaba, megyei JB-elnök. - Megbízható, agilis, fizikai, valamint a szakmai fejlődés szempontjából saját magával szemben is magas követelményeket támasztó játékvezető asszisztens, aki folyamatosan képzi, fejleszti magát.

Burján szakmailag rendkívül eredményes idényt zárt. Kiváló eredményei alapján ebben a szezonban sikerült bemutatkoznia az NB III-ban. A Fejér Vármegyei Játékvezetői Bizottság javaslata alapján esélyt kapott és tavasszal felvételt nyert a Puhl Sándor Játékvezetői Akadémia hallgatói közé, akik közül a jövőben országos szinten is foglalkoztatott játékvezetők és asszisztensek kerülnek ki. Az FVLSZ díja a fiatal sípmester számára hatalmas megtiszteltetést, további munkájához komoly motivációt jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában