Kerék Patrik 2 méter fölé ugrott

2023.06.15. 12:44

Arakos villanások a válogatottban (videó)

Az ARAK sportolói, Langmár Kata, Kerék Patrik és Trenka Ádám is remekül versenyeztek az U18-as válogatottak szlovéniai, öt nemzetet felvonultató atlétikai viadalán.

Ferencz Balázs

Jó a mozdulat, ezüstöt ért

Forrás: ARAK

A házigazda szlovénok mellett a lengyel, a cseh és a szlovák fiatalokkal versenyeztek a magyar U18-as atléták. 
A magyar válogatottban három arakos sportoló kapott szerepet. Lettek volna négyen is, de a meghívót kapó Hujber Zsófi sérülés miatt nem tudott elutazni. Langmár Kata és Trenka Ádám 100 méteres sprintfutásban, míg Kerék Patrik magasugrásban versengett. Nem is akárhogy. Az esős és ellenszeles időjárás, a vágtafutó eredményekre rányomta a bélyegét. Langmár Kata és Trenka Ádám is a hetedik helyen zárt.

Kerék Patrik elképesztő magasságokba repült. A korábban 200 centiméteres egyéni csúccsal rendelkező Kerék  206 cm-ig mindent elsőre vitt, majd 208-on rontott először. A jó versenyt kihasználva 210 centire emeltetett Tölgyesi Előd tanítványa, amit másodikra át is ugrott. Lengyel ellenfele is szárnyra kapott, s belement a harcba, harmadikra a 212 centin átjutva, nyerte a viadalt. Kerék Patrik második lett. Magyarország együttese a lengyelek és a csehek mögött harmadikként zárta a viadalt.

Kerék Patrik 210 centi felett
Forrás: ARAK

Szabó Dániel a budapesti világbajnokságra készülő 4x100-as váltóval Lengyelországba utazik, Krakkóban, a Csapat Európa-bajnokságon sprintel június 20-22. között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában