Csütörtökön a vegyes váltók küzdelmeit rendezik

2023.06.28. 18:00

A volános öttusázó nem indul a mixben a krakkói viadalon

A lengyel fővárosban csütörtökön az öttusázóknál a mix váltó küzdelmeit bonyolítják az Európa Játékokon, a magyar színeket Réti Kamilla és Koleszár Mihály képviseli.

Horog László

Demeter Bence a célban a férfi elődöntőt követően, a Lengyelországban rendezett Európa Játékokon

Fotó: Horog László/FMH

A női selejtezőből a magyar indulók közül csak Réti Kamilla nem lépett tovább a modern pentatlonisták első versenynapján, rendkívül peches volt, ugyanis mindössze egy hellyel maradt el a továbbjutástól. Ellenben Barta Luca, Gulyás Michelle és Guzi Blanka gond nélkül kvalifikálta magát a 36-os elődöntőbe, majd a szombati, 18-as fináléba is. Ez azt jelenti, a hétvégén utóbbi három lány érdekelt, a csütörtök vegyes váltóban pedig Réti Kamilla bizonyíthat. Az, hogy ki lesz a párja, szerdán délután derült ki, a társa azon férfi sportolók közül került ki, akik nem jutottak a szombati fináléba.

A fehérvári Demeter Bence és a friss, junior világbajnok Koleszár Mihály nem kvalifikálta magát a döntőbe, ezért a szövetségi kapitány, Martinek János kettejük közül dönthetett, ki csatlakozzon Réti Kamillához a csütörtöki versenynapon. Mindketten vállalták volna a szereplést, mivel az A-csoportban Koleszár egy hellyel előbb, a 10. helyen végzett szerdán, kora délután, Demeter pedig 11. lett – az első kilenc sportoló lehet ott az egyéni döntőben -, Martinek először Koleszárt faggatta a másnapi szereplésről. A fiatal versenyző jelezte, örömmel vállalja az indulást, így ő áll csatasorba Rétivel.

- Ha úgy alakul, természetesen én is vállaltam volna a mix váltót, ebben a versenyszámban mostanában nem versenyeztem, de ha a kapitány felkér, igent mondtam volna – közölte a Volán Fehérvár sportolója, Demeter Bence. – A krakkói verseny nem sikerült jól, de dráma nem történt, bőven lesz lehetőségem kijutni a 2024-es, párizsi olimpiára. Immár a délnyugat-angliai Bath városában, augusztus 21. és 28. között megrendezésre kerülő világbajnokságra fókuszálok, ott kell jól szerepelnem. Előzőleg elindulok a lengyelországi Drzonkówban, augusztus legelején, egy B-kategóriás nemzetközi viadalon, amely világranglista pontokat ad, ez jól jöhet az esetleges, ötkarikás kvóták megszerzése során. Azzal a viadallal melegítek a nyár végi vb-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában