Tanulságos torna után

2023.06.21. 17:01

A Fejér vármegyeiek a hatodik helyen zártak Gyirmóton

Két napon át pattogott a labda Gyirmóton, a Visegrádi négyek U14-es, utánpótlás futballtornáján. Fejér vármegye együttese nem szerzett győzelmet a seregszemlén.

Horog László

Fejér vármegye együttese hatodik helyen zárta a Gyirmóton rendezett, U14-es tornát

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Pozsony válogatottja nyerte a V4-es, régiós, U14-es nemzetközi tornát Gyirmóton, amelyen Dél-Morvaország, Malopolska, azaz Kis-Lengyelország krakkói játékosokra épülő együttese, továbbá Pozsony régiós válogatottja, Nyugat-Szlovákia, Győr-Moson-Sopron gárdája, valamint Fejér korosztályos csapata jutott szóhoz. Utóbbi csapat a MOL Fehérvár FC és a Főnix FC tehetségeire épült, a fiatalokat Gál Péter és Fésű Gábor vezette.

Az első két játéknapon az alábbi eredmények születtek. Malopolska-Nyugat-Szlovákia 1-3, Fejér vármegye-Malopolska 0-4, Nyugat-Szlovákia-Fejér vármegye 2-0, Dél-Morvaország Pozsonyi régió 1-4, Győr-Moson-Sopron vármegye-Dél-Morvaország 2-1, Pozsony-Győr-Moson-Sopron vármegye 3-0. A helyosztók során: Fejér vármegye-Dél-Morvaország 1-3, Malopolska-Győr-Moson-Sopron 0-1, Nyugat-Szlovákia-Pozsony 1-1 (büntetőkkel 3-4).        

A torna végeredménye: 1. Pozsony, 2.  Nyugat-Szlovákia, 3. Győr-Moson-Sopron, 4. Malopolska, 5. Dél-Morvaország, 6. Fejér vármegye.  A rendezvény legjobb kapusa Dusan Pernis (Nyugat-Szlovákia), legjobb játékosa Boratynski Kacper (Malopolsa), gólkirálya Matus Malovec (Pozsony) lett, 4 góllal.

- Egyértelműen hasznos volt a torna, amelyen kiderült, hol tartunk ebben a korosztályban, mindössze egy gólt sikerült szereznünk – jegyezte meg Schneider Béla, az FVLSZ igazgatója, aki vezette Fejér küldöttségét. -  A környező országok előttünk járnak, harcosságban, mentalitásban, gondolkodásban, sebességben, ügyességben, labdabiztonságban. Negyedszer rendezték az erőpróbát, ezúttal a Horváth László vezette Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatóság volt a házigazda, nekik már komoly rutinjuk volt ebben, másodszor bonyolították a seregszemlét, ezúttal is magas színvonalon. A pandémia alatt természetesen nem került sor ezekre a megmérettetésekre, előzőleg Dunaszerdahelyen és Krakkóban találkoztak ezen korosztály együttesei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában