Röplabda

2023.05.05. 13:04

Sorsdöntő összecsapás előtt

Újabb fontos állomásához érkezik a férfi röplabda Extraliga döntősorozata, ezúttal Kaposvár Arénában folytatja a három győzelemig tartó párharcot a Fino Kaposvár és a MÁV Előre SC-Foxconn csapata szombaton 14:15-től.

Káldor András

Redjo Koci (háttal, fehérben) mindegyik döntőbeli meccsen a MÁV Előre vezérének bizonyult

Forrás: kaposvarvolley.hu

Azzal, hogy a MÁV Előre SC-Foxconn együttese május elsején hazai pályán legyőzte a tizenkilencedik bajnoki címének megszerzésére készülő magyar rekorder együttest óriási tettet hajtott végre! A legvérmesebb fehérvári szurkolókon kívül sem a szűken vett szakma, sem a röplabda barátok nem adtak különösebben nagy esélyt Dávid Zoltán vezetőedző tanítványainak erre az összecsapásra. Nem véletlenül látogatott el nagyszámú somogyi szimpatizáns a VOK-ba, és már órákkal a mérkőzés kezdete előtt arról beszéltek, hogy aranyérmet ünnepelhetnek kedvenceikkel. Nem így történt, mert a Loki felejthetetlen teljesítménnyel rukkolt ki, és elhalasztotta a bajnokavatást. 

Most újra Kaposvárra utaznak, ahol tovább írhatnák az idei szezon sikersztoriját, bár rettentően nehéz dolguk lesz, hiszen legutóbb is közel háromezren töltötték meg a Kaposvár Aréna lelátóját.
2-1-es kaposvári vezetésről indul majd a kora délután megrendezésre kerülő mérkőzés, melyen ismét bizonyíthatnak a kék-fehérek fiataljai. Nagy érvágás volt az első, fehérvári találkozón a válogatott feladó-átló Pesti Marcell elvesztése, akinek a számára az idény is befejeződött, mivel bokasérülése a vártnál súlyosabbnak bizonyult. Azonban nélküle is hatékonyan játszottak a fehérvári legények, így az eddig kevesebb szerepet kapott Bibók Balázs is megmutatta, hogy lehet rá számítani a legélesebb pillanatokban is.   

Általában a bajnoki finálék sorában a negyedik mérkőzés a legnehezebb, mind az előnyben lévő, mind az egyenlítésre készülő csapat számára. Ráadásul az Extraliga alapszakaszában, és az azt követő középszakaszban, és az elődöntőben sem sok csapat tudott skalpot szerezni a kaposvári arénában. Bízzunk azonban a Lokiban, mint annyiszor már az idény során! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában