Alba-DVSC előzetes

2023.05.09. 13:00

Nehéz hatvan perc előtt

A női kézilabda K&H Liga NB I 14. fordulójából elmaradt mérkőzését pótolja az Alba Fehérvár KC a DVSC Schaeffler ellen ma (szerda) 18 órától.

Káldor András

Katarina Sztosics (fekete) góljai lökést adhatnak a DVSC ellen is csapatának

Fotó: Kricskovics Antal

A pénteken este a NEKA ellen elveszített bajnoki után (23-28) természetesen nem repestek az örömtől az Alba FKC szurkolói, és abban megegyezett a véleményük Józsa Krisztián későbbi nyilatkozatával, mely szerint, ha egy hétig játszik a csapat, akkor sem tudtak volna nyerni, ráadásul egy idényre való gólhelyzetet hagytak ki. Szerencsére aránylag gyorsan túl lehetne lépni ezen a sokkon, bár a DVSC Schaeffler együttesének idén nagyon megy a szekér, esélyesek a bronzérem megszerzésére.
A két csapat még szeptember elején, a pontvadászat 1. fordulójában találkozott a Hódos Imre Sportcsarnokban, és ezen az összecsapáson sima hajdúsági siker született (33-23). A Debrecen legtöbb gólját, hatot pedig az a Töpfner Alexandra lőtte, aki ezt megelőzően három idényen keresztül a fehérváriakat erősítette.
Az Alba együttesében szintén hat gólt tett a közösbe Katarina Sztosics. Az átlövő a NEKA ellen, sok társához hasonlóan nem villogott, és érzi, hogy sokkal markánsabb teljesítményre lesz szükség csapat, illetve egyéni szinten ahhoz, ha azt akarják, hogy legyen keresnivalójuk a DVSC-vel szemben. 

- Nehéz mérkőzés elé nézünk, mivel a Debrecen jelenleg egy pontra a harmadiktól, negyedik a bajnokságban, szóval biztos vagyok benne, hogy legjobbjait fogja felsorakoztatni ellenünk. Mindenképpen ki szeretnénk javítani az elmúlt mérkőzések hibáit a védekezésben, amely gyenge volt, de emellett meg kell találnunk azokat a pontokat ellenfelünknél, ahol eredményesen tudunk támadni. A Debrecen hatékony támadásban, így ki kell hoznunk magunkból a legtöbbet. Ha viszont tudjuk tartani erős védekezésünket, akkor sikeresen lekapcsolhatjuk a Debrecen támadásait. A mérkőzéskezdésünk mindenképpen javításra szorul, az első pillanattól fókuszálnunk és koncentrálnunk kell arra, hogy az edzésen megbeszéltekhez maximálisan igazodjunk. – hangsúlyozta.
A FanatX szurkolói csoport március hónap legjobb játékosának választotta Tamara Szmbatjant, az ukrán válogatott irányító-átlövő góljaira nagy szüksége lesz csapatának.

- A Debrecen nagyon jó csapat, védekezésben erős, támadásban pedig gyors és hatékony, így nehéz lesz ellenük játszani. A hazai pálya, reméljük, előnyt jelent számukra. A legfontosabb, hogy a végsőkig küzdenünk kell. - tette hozzá a játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában