Foci

2023.05.04. 18:19

Meglepő idegenbeli győzelmek a vármegyei I-ben

A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 16. fordulójából elmaradt mérkőzéseket pótoltak két helyszínen is. A sereghajtó Bicske II. csapata meglepetésre háromgólos sikert ért el Lajoskomáromban, míg az Ercsi Kinizsi elvitte mindhárom pontot Enyingről.

Káldor András

A szürkében játszó Enying meglepetésre mindhárom pontról lemondhatott

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Lajoskomárom – Bicske II. 1–4 (1–1)

Lajoskomárom, 100 néző

Vezette: Rózsa József.

Lajoskomárom: Barabás – Csörgei, Rózsás, Gergye, Dudar E. (Balogh K.) - Németh Á., Labossa, Kövecses, Pákozdi - Varga F., Klein. Vezetőedző: Dopuda Igor  

Bicske II.: Rigó M. – Csiba, Kovács P. (Kovács B.), Lapos, Dencinger (Vicz) - Németh J., Savanya (Csóh), Varga L., Szokolay (Nyúl) - Oláh (Bélik), Hirman. Vezetőedző: Oláh Dániel  

Gól: Németh Á. (15.), ill. Szokolay (13., 58.),  Németh J. (62., 85.)

Jók: Németh Á., ill. Rigó M., Lapos, Németh J., Szokolay

A Fejér Vármegyei Kupa döntőjére készülő Lajoskomárom alapcsapatából többen hiányoztak, míg a vendégeket néhányan kisegítették az NB III-ban szereplő együttesükből. Négy perc alatt fordított a Bicske II., és utána a hajrában még bevitt egy találatot.

Enying – Ercsi Kinizsi 1–2 (0–0)

Enying, 100

Vezette: Szabó Dániel.

Enying: Kovács Z. (Elek) – Dudar K., Kalló, Mohai, Gyárfás-Tóth (Halász) - Nyikos, Csepregi, Vass, Németh Sz. (Horváth Cs.) - Blaski (Kizlinger), Varga P. (Keszler). Vezetőedző: Molnár Ferenc  

Ercsi Kinizsi: Andrejev – Tóth K., Juhász B., Buzás, Lak (Réthy) - Kondreska, Hujber, Hodula M., Petrás - Orza, Csányi (Váradi). Vezetőedző: Lieber Károly  

Gól: Keszler (78.), ill. Hodula M. (54.), Lak (74.)  

Kiállítva: Nyikos (61.), ill. Orza (61.).  

Jók: Csepregi, Kalló, Dudar K., ill. Buzás, Lak, Kondreska

Az első fél óra viszonylag eseménytelenül zajlott, pedig az iramra nem lehetett panasz. Mind a hazai mind a vendég támadások alkalmával csak kevés hiányzott a befejezéseknél. A legnagyobb helyzet Csepregi Imre előtt adódott. Ziccerénél a hátráló kapus Andrejev Illés nagyszerű reflexszel hárított.
A második félidő elején megélénkült a játék, és ezzel együtt megszaporodtak az Ercsi Kinizsi támadásai. Az 54. percben egy szöglet alkalmával hárított nagyot Kovács Zoltán de a labda az érkező Hodula Máté Ádám elé került, aki nem hibázta el az ajtó-ablak helyzetet, és kilőtte a hosszú sarkot, 0-1. A 61. percben egy ütközés után elszabadultak az indulatok a pályán. A dulakodást követően Szabó Dániel játékvezető piros lapot mutatott fel a vendég Orza Ionut Andreinek és a hazai Nyikos Martinnak. A 74. percben növelte előnyét az Ercsi csapata. Csányi Dávid vezethette a labdát szabadon a baloldalon, majd egészen az alapvolnalról passzolt vissza a jól helyezkedő Lak Imrének, aki az üres kapuba gurított, 0-2. Nem adta fel a hazai gárda. A 78. percben Csepregi szerzett labdát az Ercsi térfélen, egyedül vezethette azt Andrejev kapujára. A támadó önzetlenül tálalt az érkező Keszler Máté elé, aki simán belőtte a szépítő találatot, 1-2. A gól után mindent beleadott a hazai csapat, de nem sikerült az egyenlítés, sőt az Ercsi a hajrában végleg el is dönthette volna a mérkőzést, de a cserekapus, Elek Botond nagyot hárított Csányi ziccerénél.

Közepes színvonalú találkozón a vendégek akarata érvényesült jobban - természetesen a 3 pont bezsebelésével így ők lehettek elégedettebbek.

Tudósított: Mohai Norbert 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában