Vezetést szerezni Vasban

2023.05.22. 08:30

Kedden este a finálé harmadik ütközetére kerül sor az Aréna Savariában

Múlt szerdán jelentős előnyről veszített az Arconic-Alba Fehérvár az Aréna Savariában, szombaton minden másként alakult, a Falco engedte ki a kezéből a győzelmet az Alba Regia Sportcsarnokban. Kedden folytatódik a döntő, Vasban.

Horog László

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Kedden, 17. 45-kor harmadszor is egymásnak feszül Magyarország két legjobb, kosaras alakulata, ismét Vas vármegye székhelyén randevúznak a sárga-feketék és a kék-fehérek. A bajnoki döntő harmadik felvonására kerül sor, két, elképesztően izgalmas derbi után következik az újabb csata. Az alapszakaszban – a korábbi évekhez hasonlóan – ismét magabiztosan első szombathelyiek és rájátszásnak a harmadik helyről nekivágó fehérváriak egyaránt söpréssel jutottak a fináléba.

Az aranycsata első felvonásán, múlt szerdán a spanyol tréner, Alejandro Zubillaga tanítványai remekül kezdtek a vasi fővárosban, az első negyedet 12 ponttal nyerték, domináltak, elléptek 18 egységgel is, semmi sem utalt arra, hogy Vojvodáéknak bárminemű problémájuk lehet. Azonban a harmadik negyedben hibák sorozatát elkövetve magukra engedték a házigazdákat, akik egyre közelítettek, majd átvették az irányítást, végül teljesen megérdemelt, 82-70-es győzelmet arattak. A derbi kísértetiesen hasonlított az április elején, a Magyar Kupában, szintén Szombathelyen vívott negyeddöntőre, amelyen a látogatók szintén kiválóan kezdtek a nyugati határszélen, azonban a nagyszünet után hasonló problémákkal küzdöttek, végül 79-75-re kikaptak.

A hétvégén, szombaton este, a Gáz utcában került sor a 2022-23-as bajnoki finálé második összecsapására, amelyen a házigazdáknak más célja nem lehetett, mint a gyors visszavágás a hétközi vereségért. Remek hangulatú, végig hullámzó találkozón, táblás ház előtt, minden másként alakult, mint három nappal korábban, Szombathelyen. Ezúttal a vendégek léptek el pillanatok alatt 8-0-ra, a hazaiak az első negyedben fordítottak, 19-17-es eredménnyel vonultak a kétperces pihenőre, azonban a második tíz perc során átrohantak rajtuk a nyugatiak, ezt az etapot alig hihető különbséggel, 36-12-re nyerték, félidőben pedig 53-31-re vezettek. Azonban innen is volt visszaút, Zubillaga gárdája védekezést váltott, a zónára nem tudott érdemben reagálni a Falco, a koronázóvárosiak kiválóan támadtak, elképesztő izgalmak után sikerült nyerniük, 81-80-ra. Pedig minden jel arra mutatott, hogy ráadás következik, ugyanis Milos Konakov együttesének egyik legjobbja, a rendre biztos kezű amerikai légiós, a tengerentúli pontgyáros,  Raymond Cowels a lefújás előtt 0,1 másodperccel két büntetőt dobhatott. Az elsőt a hálóba küldte, a másodikat azonban elrontotta. Jöhetett az ünneplés, különleges hangulatú és dinamikájú meccsen a fehérváriak 1-1-re alakították a párharcot.

- Igazi döntő volt, annak minden izgalmával, parázs jelenetekkel. Hatalmas köszönet a szurkolóknak, akik ezúttal is végig mellettünk voltak, ahogy mi, ők sem adták fel egyetlen pillanatra sem. Rosszul kezdtünk, a második negyedben a vendégek nagyszerűen játszottak és elléptek. Azonban mínusz 22 pontról felálltunk és fordítottunk, ami jól mutatja a csapatunk erejét és egységét. Kezdődik minden elölről, kedden természetesen nyerni megyünk Szombathelyre – közölte az ismét megbízható teljesítményt nyújtó, 13/6 ponttal jelentkező irányító, Pongó Marcell.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában