Erre senki nem számított

2023.05.05. 20:25

Igen kínos zakó az akadémistákkal szemben (galéria)

A női kézilabda K&H Liga NB I 23. fordulójában az Alba Fehérvár KC ellen teljesen megérdemelt győzelmet aratott a NEKA együttese.

Káldor András

Csíptek, haraptak, keményen védekeztek és nyertek a bogláriak (fehér)

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A fogadóirodákban minimális oddssal lehetett téteket tenni az Alba sikerére, ezzel szemben az eddig még idegenben nyeretlen Balaton-partiak szorzója igen magas volt. Amennyiben a vendégekre tett valaki, és netán bejött a tippje, akkor nagyot kaszálhatott. Igen, ám, de a NEKA csapata, ha nem is sokszor, de okozott már idén meglepetést, és erre fel is hívta a figyelmet a fehérváriak edzői stábja.

A mérkőzés előtt köszöntötte a FanaticX szurkolói csoport április hónap legjobb fehérvári játékosának választott, és kisebb bokasérülése után felépülő Tamara Szmbatjant.   

Kereken öt percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az eredményjelző gólról „számoljon” be, Varga Emília találata után. Lassan, és körülményesen szőtte akcióit az Alba, így nem volt véletlen, hogy ellenfelük pillanatok alatt háromgólos előnyt harcolt ki a 8. percre, 1-4. Azon sem lehetett csodálkozni, hogy Józsa Krisztián ezt megunva időt kért, és pályára küldte támadásban Szmbatjant. Ettől függetlenül továbbra is sok volt a hiba hazai oldalon, és nem tudtak ezeken túllépni a lányok. Ráadásul a NEKA vérszemet kapott, és folyamatosan tűz alatt tartotta Tea Pijevic kapuját, 3-7. Kellermann Dórát nehezen tudták fogni, de Csikós Lucával, és Molnár Dorottyával is meggyűlt a bajuk a vendéglátóknak. Éles, nemtetszést nyilvánító füttyszó hallatszott a fehérvári drukkerektől, amin igazán nem lehetett meglepődni, a 18. percre ugyanis már hétgólos vezetést kovácsoltak a látogatók, 5-12. Túlságosan sokat nem változott a játék képe a folytatásban, de azért jócskán faragott hátrányán a félidő hajrájára a házigazda, főként két emberelőnyének köszönhetően, 13-16.

A szünet után már nem estek az előző játékrész hibájába a felek, potyogtak a gólok rendesen, sokszor minden előzmény nélkül, de továbbra is boglári vezetéssel, 17-21. Nem találta az AFKC a ritmust, nem volt meg a kellő koncentráció, ez által nyugodtan játszhatta saját játékát ellenfelük. A játékrész feléhez közeledve a NEKA is belebakizott néhány támadásába, de ere egyáltalán nem reagált az Alba,14 perces gólcsendjük után csak nagy nehezen a 24. percben voltak ismét eredményesek Szmabatjan heteséből, 20-24. Vészesen fogyott a hátralevő idő, Balaton–partiak pedig igen rutinosan a végsőkig kijátszották támadásaikat, a csapatukra fogadók pedig jól jártak, joggal zsebelhették be nyereményüket.      

Jegyzőkönyv:

Alba Fehérvár KC – NEKA 23-28 (15-17)

Székesfehérvár, 400 néző

Vezette: Bíró Ádám, Kiss Olivér Bende

Alba Fehérvár KC: Pijevic – Zrnic, Afentaler 7 (5), Ohjama, Boldizsár 2, Utasi 3, Takó. Csere: Kubina, Tóth Nikolett (kapusok), Sztosics 3, Szmbatjan 1 (1), Dubán 1, Sulyok, Bojtos 3. Vezetőedző: Józsa Krisztián

NEKA: Wéninger - Molnár D. 2, Kellermann 6, Kocsis B. 3, Varga E. 4 (1), Kovalcsik B., Szabó A. 3. Csere: Zaj, Németh K. (kapus), Csíkos 5 (1), Szabó L., Juhász K. 1, Bató 1, Gém 3, Faragó L. Vezetőedző: Bohus Bea

Kiállítások: 10, ill. 6 perc

Hétméteresek: 6/6, ill. 4/2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában