Óriási csalódás

2023.05.08. 11:52

Grzelak: "Ez egy vereséggel felérő eredmény számunkra" (videó)

Nagyon közel áll a MOL Fehérvár FC a kieséshez. A Mezőkövesd Zsóry ellen elért 1-1-es döntetlen után értékelt a Vidi vezetőedzője, aki kitárt arra is, hogy a játékosok nagy része nem köszönte meg a buzdítást a szurkolóknak.

Ferencz Balázs

Bartosz Grzelak (középen) irányításával sem eredményes a csapat

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

Az első félidőben még vezetett a MOL Fehérvár FC a Mezőkövesd Zsóry FC elleni kiesési rangadón, azonban a szünet után egy eladott labdával "kedveskedett" a kövesdieknek. A legvégén Kenan Kodro a lelátóra bombázta a sorsdöntő tizenegyest.

Döntetlenjével a Vidi a 11., azaz három körrel a bajnokság vége előtt kieső.

- Az első félidőben nagyjából sikerült megvalósítani a meccstervet, de természetesen ekkor sem volt minden elem tökéletes. Sikerült kontrollálni ezt a játékrészt, így egygólos előnnyel mentünk a szünetre. A második félidő viszont borzalmasan kezdődött. Nagyon könnyen adtuk a gólt az ellenfélnek. Nem összpontosítottunk eléggé, volt egy középpályás labdavesztés, majd a kipattanóra sem érkeztünk rendesen. Kerestük magunkat a folytatásban, lassúak voltak az összjátékok, senki nem vállalta a felelősséget, mindenki a legközelebbi játékoshoz passzolgatott. A büntetővel megnyerhettük volna a meccset, de azt sem értékesítettük, ez egy vereséggel felérő eredmény számunkra. A hét folyamán úgy érzem jól dolgoznak a játékosok, a meccs első felében sem volt gond, de a kövesdi gólt nem reagáltuk le jól. Volt már ilyen korábban is, hogy, amikor nem a terveink szerint alakul a mérkőzés, akkor elmegy az önbizalom és kicsit megremegnek a lábak, pedig sok tapasztalt játékosunk van. Ezen mindenképpen dolgoznunk kell - értékelt a sajtótájékoztatón Bartosz Grzelak, a MOL Fehérvár FC vezetőedzője. A szakember újságírói kérdésre válaszolva kitért arra is, mit gondol arról, hogy a csapat egy része nem maradt kint megköszönni a szurkolók biztatását, hanem rögtön az öltöző felé vette az irányt.

- Jogos a kérdés. Láttam, hogy nem ment ki mindenki a szurkolóknak megköszönni a biztatást. Ez lélektanilag talán érthető, hiszen mindenkinek óriási csalódás volt ez a mérkőzés. Kell egy kis idő nekem is, hogy leülepedjenek a történtek, de az egyes játékosokkal el fogunk majd beszélgetni erről a szituációról, és ennek megfelelő kezeléséről - mondta a svéd tréner.

A találkozót követően az elkeseredett fehérvári szurkolók mintegy 50 fős csoportja gyülekezett a stadion belső, játékosparkolójából kivezető útszakaszon. A kerítés túloldalán rohamrendőrök álltak sorfalat. Néhány hangosabb szót követően aztán a drukkerek csalódottan ugyan, de megindultak hazafelé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában