Kézilabda

2023.05.20. 21:16

Gólok nélkül nehezen ment

A női kézilabda K&H Liga 25. fordulójában az idei szezonban másodszor is legyőzte a DKKA csapatát a sikerre éhes Kisvárda együttese.

Káldor András

Szalai Babett (DKKA) ezúttal három gólig jutott.

Fotó: A klub

Dunaújvárosi Kohász KA – Kisvárdai Master Good SE (12-12) 24-26

Dunaújváros, 220 néző

Vezette: Horváth Péter, Marton Balázs

Dunaújvárosi Kohász KA: Oguntoye – Agócs 2, Borgyos, Weisheitel 2, Nick 1, Krupják-Molnár 3 (3), Szalai B. 3. Csere: Bartulovic, Bartók (kapusok), Horváth P. 4, Fodor N. 1, Poczetnyik, Farkas J. 7 (1), Lakatos P. 1, Matucza, Kazai. Vezetőedző: Rapatyi Tamás

Kisvárda Master Good KC: Mátéfi – Udvardi 9 (5), Karnik 3 (1), Sápi 2, Radojevics 2, Juhász G. 6, Mérai 1. Csere: Graovac (kapus), Siska 1, Trúnková, Habánková, Bouti, Akijama, Sztamenics 2. Vezetőedző: Bányász-Szabó Valéria.

Kiállítások: 8, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 5/4, illetve 7/6.

Tabella szomszédok találkoztak szombaton délután, de azt is mondhatjuk, hogy a DKKA utolsó előtti hazai mérkőzése inkább a presztízsről szólt, hiszen a házigazdák vissza szerettek volna vágni a januárban, Kisvárdán elszenvedett vereségért.

Horváth Petra távoli bombája jutott Mátéfi Dalma kapujába, de erre aránylag gyorsan reagált a vendégcsapat Sápi Gréta révén, 1-1. Több pontatlanul befejezett akciót láthattunk a folytatásban, de az előző héten a DVSC ellen méretes zakóba beleszaladó Kisvárda (9-35) nem adta olcsón a bőrét. Sőt a 9. percre kétgólos előnyt kovácsolt Karnik Szabina találatát követően, 3-5. Nehezen tudott átlendülni ezeken a perceken a házigazda, elkótyavetyéltek egy emberelőnyt, és több lehetőséget hagytak kihasználatlanul. Azt nem állíthatjuk, hogy a kézilabdázás magasiskoláját nyújtották a felek, mindenesetre a szabolcsi gárda a félidő közepére állandósította vezetését, 5-8. Majd következtek a Kohász percei, Farkas Johanna és Saskia Weisheitel hathatós közreműködése után már 8-8 állt a villanyújságon a 19. percben. Ezután takaréklángon estek a gólok, hullámzóan játszott a DKKA, míg riválisuk ügyesen lassította a játékot, ráadásul továbbra is előnyben volt, 9-11. A szünetre azonban változott az állás, ugyanis a félidő utolsó pillanatában Agócs Alexandra belőtte az egyenlítő találatot.          

A pihenő után Horváth P. 9 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, és ez azt jelentette, hogy a mérkőzés kezdete óta először volt újfent előnyben a DKKA, 13-12. Ettől függetlenül tartotta a lépést a látogató, igaz a kapusok mindkét oldalon bravúrokat mutattak be. Gólra gól volt a válasz, majd a 38. percben Juhász Gréta megint előnyhöz juttatta a Várdát, 15-16. Nem volt képes átlépni árnyékán a Kohász, Mátéfi a tetejébe eksztázisban védett, több fontos labdát hatástalanítva. Lényegében minden maradt a régiben, futott az eredmény után, és többször egyenlített a DKKA. A Várda azonban beleerősített, a 49. percre már ismét hárommal ment, 18-21. A hajrához kanyarodva, ahogy telt az idő próbálta ledolgozni hátrányát az Újváros, de mindig tudott újítani ellenfelük, amely feledtette az előző heti boltlását, és megérdemelten győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában