Foci

2023.05.13. 11:50

Fejér vármegyeiek a szűkített keretben

Félidejéhez ért a jövő szerdán kezdődő, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő férfi U17-es válogatott felkészülési edzőtábora. A bő keret tagjai hétfőn találkoztak Telkiben, az összetartás első felét csütörtökön az Újpest FC U17/U19-es vegyes csapata ellen lejátszott felkészülési mérkőzés zárta le.

Káldor András

A Főnix FC tehetsége Lengyel Noel is lehetőséghez juthat

Fotó: mlsz.hu

Az első napokban több nehezítő körülménnyel is meg kellett birkóznia a szakmai stábnak, a bő keret tagjai közül többek mellett a Puskás Akadémia labdarúgója Ásványi Domonkos sérülés miatt elhagyta az edzőtábort ezért az utolsó pillanatban is csatlakoztak új játékosok a válogatotthoz. A Főnix FC hátvédje Lengyel Noel, aki az első kerethirdetésnél kimaradt, most lehetőséghez jutott, és behívta őt Belvon Attila szövetségi edző.

Ami a folytatást illeti: péntekre szabadnapot kapott a csapat, a játékosok szombaton érkeztek vissza Telkibe, majd hétfőn költöznek át az Eb-főhadiszállásukra, a Margitszigetre.  A jelenlegi 20+3 fős keretet a torna kezdetére 18+3 játékosra kell szűkítenie a szakmai stábnak, az Európa-bajnokság alatt pedig már csak kapust lehet cserélni az együttesben - kizárólag sérülés esetén.

Az első mérkőzésüket szerdán 20 órától játsszák a walesi válogatott ellen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. 

A keret Fejér vármegyei tagjai:
Kapusok: Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia)
Hátvédek: Lengyel Noel (Főnix FC), Umathum Ádám (Puskás Akadémia),
Kubicsek Levente (Puskás Akadémia)
Középpályások: Kern Martin (Puskás Akadémia), Somfalvi Bence (Puskás Akadémia)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában