Röplabda

2023.05.16. 14:02

Fehérvári nevelés a legjobbak között

Húsz főre szűkítette keretét Alessandro Chiappini, a női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, és a névsorban az Extraligától éppen a MÁV Előre-ST Solar ellen búcsúzó MTK Budapest játékosa, Berkó Liliána is helyet kapott. A nemzeti csapat hétfőn Telkiben kezdte meg a felkészülést az Európa Liga küzdelmeire, majd a válogatott három nappal később Svédországba utazik, ahol két vagy három felkészülési mérkőzést is játszik a házigazdákkal.

Káldor András

Berkó Liliána

Fotó: mrsz.hu

A 20 esztendős, székesfehérvári születésű Berkó Liliána korábban a MÁV Előre színeiben játszott, Fésüs Irén nevelése, és tagja volt a Loki csapatának, amely 2019-ben kiharcolta az NBI-be jutást. A fealdó 2020 nyarán igazolt a fővárosba, ahol a kék-fehérek vezérévé nőtte ki magát, így egyáltalán nem véletlen, hogy meghívást kapott a legjobbak közé. Ezt megelőzően szerepelt a korosztályos válogatottakban, az U16-os csapatban 9, az U17-es együttesben 12, míg az U19-es gárdában 6 alkalommal lépett pályára.
A válogatott május 22-én tér vissza Svédországból, és átteszi állomáshelyét Martonvásárra, ahol a délelőtti edzéseket a helyi Tóth Iván Sportcsarnokban tartják, míg délután az Európa Liga mérkőzések helyszínén, az Érd Arénában tréningezik az együttes, amely május 27-én Ukrajna ellen már le is játssza első mérkőzését a sorozatban.  

A válogatottal kapcsolatos hír még, hogy a MÁV Előre-ST Solar korábbi vezetőedzője, Nagy Fanni lesz a csapat egyik másodedzője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában