Torna

2023.05.13. 18:09

Ezüstérmek, csuklótörés után

Két ezüstéremmel zárta a MALESZ Rúd és Légtorna sport országos bajnokságot a székesfehérvári Bocska Anna Kamilla.

Káldor András

Bocska Anna Kamilla sikerrel zárta a bajnokságot

Fotó: a versenyző

A párosban Európa-bajnok 14 éves székesfehérvári tehetség úgy állhatott fel kétszer is a dobogóra a Folyondár utcai Sportközpontban megrendezett megmérettetésen, hogy a bal keze 3 hétig gipszben volt, mivel egy rossz mozdulat okán eltörött a csuklócsontja az egyik márciusi edzésen. Akkor még az ob-részvétel is merész gondolatnak tűnt, nemhogy az éremszerzés...

Több, mint egy hónapig gyakorolni sem tudott, az öthetes kiesést pedig nem lehetett két hét alatt pótolni, így ez a két ezüstérem hammockban és karika duóban több, mint szép eredmény. Ezek mellett karika szólóban egy 4. helyezéssel is gazdagodott Molnár Hajnalka tanítványa, aki így a jelentős kihagyása ellenére jól hangolt a júniusi, olaszországi Eb-re, ahol hammockban képviseli majd a magyar színeket.

A végső célja a világbajnoki szereplés. A sportág legnagyobb eseményét - ugyancsak Olaszországban - rendezik majd meg az ősz folyamán.

A vb-re karikán készül és szeretne minél jobban szerepelni Bocska Anna Kamilla, lévén a hammock nem szerepel a világbajnoki programon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában