Új szerepkör

2023.05.23. 18:48

Egykori fehérvári hokissal bővül az akadémia stábja

A FEHA19 bejelentette, hogy Balogh Bence a fehérvári utánpótlásműhelynél folytatja pályafutását. Az egykori „Titán” oktatási referens lesz.

Beke Zsombor

Balog Bence visszatér Fehérvárra

Forrás: FEHA19

Balogh Bence Fehérváron tanulta meg a jégkorong alapjait, egészen 2021-ig a Raktár utca volt az otthona, de aztán a Titánok együttesét elhagyta és Újpestre igazolt. A hoki mellett Balogh közben már gondolt a pályafutása utáni évekre is, és elvégezte Károli Gáspár Református Egyetem osztatlan tanárképzését, angol-német szakos középiskolai tanári mesterdiplomát szerzett. Mint oktatási referens, fő feladata az iskolákkal való kapcsolattartás és a sportolók tanulmányainak nyomon követése lesz. 

– Véleményem szerint az akadémia legnagyobb előnye, hogy itt a korosztályokat végig járva egészen a magyar profi első osztályig juthatnak el a játékosok a rendszeren belül maradva. Ez egy hatalmas kihívás, de egyben remek lehetőség arra, hogy profi jégkorongozó válhasson belőlük. Látni kell azonban, hogy nem mindenki juthat el odáig és azok közül is, akik eljutnak, nem mindenkiből lesz tartósan profi jégkorongozó. Emiatt szeretnék segíteni a fiatal játékosoknak abban, hogy megtalálják a civil életük céljait és céltudatosan a profi pályafutásra készülve, a tanulás által egy “B” terv kiépítésén is dolgozzanak az akadémián töltött éveik alatt – fogalmazott Balogh Bence a klub honlapján. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában