Ódon díszletek között zuhogtak a pofonok

2023.05.20. 19:02

Döntetlennel zárult a várpalotai bunyógála főmeccse

A szomszédos, Veszprém vármegyében, Várpalotán rendezte immár hatodik gáláját a Videoton Boksz Club és a Kiliti Promotions. A rendezvényen ezúttal is ringbe léptek fehérvári bunyósok.

Horog László

A Masterboy challenge elnevezésű ütközet során Tallósi Péter (balra) indít akciót Lengyel Milán ellen Várpalotán

Fotó: Horog László / FMH

A koronázóvárostól mindössze húsz kilométerre, Impozáns helyszínen, az utóbbi években mesésen felújított Thury vár udvarán került sor az immár hatodik alkalommal megrendezett Vass Nemzetközi Ökölvívógálára. Ahogy a korábbi eseményeken, természetesen ezúttal is bizonyíthattak Fejér vármegyei sportolók. A legutóbbi, márciusi, a fehérvári MKOSZ-teremben tartott rendezvényen főmeccset vívó Kiliti Tamás ezúttal nem osztott pofonokat, fájós válla miatt kihagyni kényszerű a rendezvényt. Illetve edzőként segített a negyedik párban szereplő Nagy Angélának.

Az első, bemutató meccsen a korábbi gálákon is szóhoz jutó koronázóvárosi fiatal, a lelkes Pajor Patrik találkozott a győri Horváth Ákossal, kiegyenlített meccsen nem hirdettek eredményt. A csíkszeredai születésű, ám jó ideje Budapesten élő Fikó Oszkár kiütéssel verte a 19 éves, salgótarjáni Oláh Gézát, mindössze egy percet töltöttek a ringben. Eredetileg Oláh 36 éves édesapja bunyózott volt, ám nem kapott versenyengedélyt, fia ugrott be a helyére. Balogh Bálint és Rózsás Gyula meccsén előbbi ismét kiütéssel nyert, ahogy a korábbi három fellépésén, a második menetben számolták ki riválisát. Balogh profi pályafutása során igyekszik gyorsan lezárni a nyitott kérdéseket, eddig mindössze hét menetet időzött a kötelek között.

Nagy Angéla hallgatja Kiliti Tamás instrukcióit a Dunja Becan elleni meccs második menetét követően Fotó: Horog László/FMH

Aztán két hölgy következett, a fehérvári Nagy Angéla a szerb Dunja Becannal küzdött, a 24 éves magyar sportoló második profi meccsét vívta, korábban az amatőrök között ért el sikereket, nyert bronzérmet Európa-bajnokságon. Déli riválisa harmadik összecsapására készült Várpalotán, előzőleg nem érezte a siker ízét. Ezúttal sem, Nagy egyhangú pontozással győzött. Takács Dániel - Berki Ferenc szakvezető tanítványa - a szerb Vanja Dumitrovval harcolt, Takács a második három perc során döntésre vitte a dolgot a kikindai születésű, 35 éves sportoló ellen. A hatodik párharc újszerű találkozót hozott, a Masterboy challenge elnevezésű ütközet során Tallósi Péter és Lengyel Milán vívott kiegyenlített csatát, a győztes markát ezer dollár ütötte, ami a folytatásban, újabb győzelmek esetén a többszörösére emelkedhet. Az amatőr boksz világából érkező bokszolók tízmenetes küzdelmét Tallósi nyerte. A főmeccsen Berki Ferenc Jr a jól harcoló venezuelai születésű, évek óta Spanyolországban élő Melbyn Hernandez ellen döntetlenre végzett. Végig szoros volt a csata, Berki korábbi 18 meccse közül 17 diadalt aratott – hatot kiütéssel –, most először zárt ilyen eredménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában